İddia: Bahçeli ile tartışan BİM CEO'suna aklı Erdoğan verdi

Gazeteci Sedat Bozkurt, zincir marketlerle MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan tartışma sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BİM CEO'su Galip Aykaç'a "Çık, yanıt ver" dediği iddiasını aktardı.

SHABER3.COM

Gazeteci Sedat Bozkurt, geçtiğimiz aylarda zincir marketler ile MHP arasında yaşanan gerilime ilişkin dikkati çeken bir iddiayı okurlarıyla paylaştı.

Tartışmaya perde arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil olduğunun belirtildiğini ifade eden Bozkurt, bu market zincirlerinin iktidar partisinin yörüngesinde olduğunu hatırlattı. Kısa Dalga yazarı, devamında şunları söyledi:

'ÇIK, YANIT VER'
"Marketlerin örgütlü olduğu dernek başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Galip Aykaç, Bahçeli’nin kendileriyle ilgili sert açıklaması üzerine Erdoğan'a bir biçimde ulaştı ve ne yapılması gerektiğini sordu. Aykaç'ın aldığı yanıt hayli ilginçti. Erdoğan’ın Aykaç’a 'çık yanıt ver' dediği belirtiliyor. Aykaç’ın yanıtındaki sertliğe bakılınca bu bilginin doğru olma olasılığı artıyor. Sonrasında yaşananlar Erdoğan siyasetini bilenler için şaşırtıcı değil.

Tüm bu MHP’yi yoklamaların bir anlamı olduğunu unutmamak lazım."

Kısa Dalga'da yayımlanan yazının tamamı. 

NE OLMUŞTU?
Ekonomi yönetimince Erdoğan'ın ısrarları doğrultusunda alınan, ancak uzmanlar tarafından altı doldurulamayan kararlar nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artarken, iktidar ortakları geçtiğimiz aylarda hedefe zincir marketleri koydu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Sürekli zam yapan zincir marketlerin F...’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır" şeklindeki sözleriyle başlayan gerilim, Erdoğan'ın açıklamasının ardından tırmandı:

"(...) Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabine'de arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız."

BİM CEO'su Galip Aykaç'ın 'üç harfliler' denilerek yürütülen tartışmaya tepkisi ise sert oldu:

"Bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir."

Aykaç, bu ifadelerin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etti.
<< Önceki Haber İddia: Bahçeli ile tartışan BİM CEO'suna aklı Erdoğan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER