İçişleri Bakanlığına gelme sebebi Ağar mı?

Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı görevleri yapan DYP 'nin eski genel başkanı Mehmet Ağar ile ilgili Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olması sonrası dikkat çeken iddialar gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığına gelme sebebi Ağar mı?

Susurluk Davası sebebiyle Hapis yatan Eski Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlaşması dikkat çekmişti. 
DYP'nin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun İçişileri Bakanlığı'na getirlmesinin ardından Mehmet Ağar ile ilgili kulisler arttı. 

Süleyman Soylu'nun Mehmet Ağar'ın kadrolarını kullanmaya başladığı iddiaların yanında bugün Sözcü Gazetesinden Can Ataklı yeni bir iddia ortaya attı. Mehmet Ağar'ın resmi veya gayrı resmi göreve döneceğini iddia eden Ataklı yazısında şu ifadelere yer verdi

İşte Can Ataklı'nın ilgili bölümü 

Süleyman Soylu'nun “önlenemez yükselişini” ibretle izlediğini söyleyen eski bir DYP'li aradı dün.
Epeydir görüşmüyorduk, halt hatır sorduktan sonra “Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olmasından sonra Mehmet Ağar'ı iyi izlemek gerek. Deneyimlerime güveniyorum, Ağar kısa bir süre sonra Emniyet üzerinde ağırlığını hissettirecektir, operasyonlarda damgasını göreceğiz” dedi.
Eski DYP'li “Soylu Mehmet Ağar'a büyük saygı gösterirdi. AKP'ye geçtikten ve gerçekten önlenemez bir yükselişle en tepeye tırmanırken bile bu ilişkilerinin bitmediğini biliyorum” dedikten sonra şöyle bir hatırlatma yaptı;
“Ağar uzun süredir ortalarda pek görünmüyordu. Darbe gecesinden sonra Ağar'ın Erdoğan'ın evinin önünde konuşurken gördük. O anı gördüğümde Ağar'in yeni bir şeylere hazırlandığını düşündüm.”
Ağar'ın darbe sonrası ortaya çıkmasının yeni bir rol olmasıyla bağlantılı olabileceğini söyleyen DYP'li eski siyasetçi “Bana göre bu bağlantı Süleyman Soylu ile olabilir. Soylu karakteri itibarıyla tam da yakışan bir göreve getirildi, arkasında Ağar da durursa ortalığı darmadağın ederler” dedi.
<< Önceki Haber İçişleri Bakanlığına gelme sebebi Ağar mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER