İçişleri Bakanı Altınok: 7 Haziran'da ki sandık alanları şuanda geçerli değil


İçişleri Bakanı Selami Altınok, sandıkların taşınması diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. 7 Haziran seçimlerindeki sandık alanlarının şuanda geçerli olmadığını kaydeden Altınok, YSK'in il ve ilçe seçim kurullarının 1 Kasım'da nerelerde sandık kurulacağını belirleyeceğini ifade etti.

Altınok, 7'ncisi düzenlenen seçim güvenliği toplantısına katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Altınok'a Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Göç İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan ve İller İdaresi Genel Müdürü Faruk Ünsal da eşlik etti. Gaziantep Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Altınok, seçim güvenliği ve sandıkların taşınması konusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değil. Dün Ömer Çelik bey açıklama yaptı eski bakanımız. Sandıkların taşınması değil, sandık alanlarının belirlenmesi söz konusu. Şuanda belirlenmiş bir sandık alanı yok. YSK il ve ilçe seçim kurulları sandık alanlarını belirleyecekler. Belirlenmemiş olan bir şeyin taşınması, birleştirilmesi söz konusu değildir. Şuanda yeniden belirlenecek. 7 Haziran seçimlerindeki sandık alanları şu anda geçerli değildir. 1 Kasım'da nerelerde sandık kurulacağı noktasında il ilçe seçim kurulları belirleyeceklerdir. O belirleme ne yönde olur bilmiyorum. Ama belirlemeler olduğu taktirde itirazlar varsa YSK'ya gidecek, ona YSK karar verecek, bakacak. Bizim güvenlik boyutuyla her haliküarda il ilçe seçim kurulları nasıl değerlendirme yaparlarsa yapsınlar, biz ona göre tedbirlerimizi alacağız."

"TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK"

IŞİD ve PKK ile mücadele konusundaki bir soruyu cevaplandıran Altınok, "Terör var olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi devam edecek. Bunun hem PKK, hem DEAŞ, hem DHKP-C hiç fark etmiyor. Askerimize, polisimize, evlatlarımıza haince saldıran kim olursa olsun karşılığını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden görecektir. Bunun teminatı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetidir. Terör bu memleketi rahatsız ettiği müddetçe biz o rahatsızlığı giderebilmek için ne lazımsa yapacağız. Sonuna kadar." şeklinde konuştu.

"KABA KUVVETİ TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırının soruşturulma aşamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Altınok, "Zannediyorum ek bir süre verildi savcılık tarafından İstanbul Emniyeti'ne. Ek süre bittikten sonra savcılığa çıkacak. Tahkikat devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Hiç kimsenin kendi hakkını, haklı ya da haksız olması önemli değil, kendi kaba kuvvetiyle ve eliyle elde etmeye hakkı yok. İnsanlar haksızlığa uğradıklarını, yanlış yapıldığını veya kendilerine yanlış yapıldığını düşünüyorlarsa hukuka ve mahkemelere gideceklerdir. Kaba kuvveti kesinlikle tasvip etmemiz mümkün değildir. Kim yapmışsa bunun karşılığını hukuk karşısında görecektir." diye konuştu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki operasyonların sorulması üzerine çalışmaların devam ettiğini kaydeden Altınok, "Arkadaşlarımız çok güzel işler çıkardılar. Devletin otoritesine ve kamu düzenine karşı ne yapılıyorsa arkadaşlarımız onun karşılığını vereceklerdir gerek emniyet güçlerimiz, gerek jandarma güçlerimiz, gerek silahlı kuvvetlerimiz. Kamu düzenine ve otoritesine karşı kim olursa olsun güvenlik kuvvetleri gereğini yapıyor. Silvan'da da, Nusaybin'de de yapıyor. Başka yerlerde de olduğu taktirde onun da gereğini yapacağız. Gayet iyi gidiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Altınok: 7 Haziran'da ki sandık alanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER