İçi köz dolu kovayla ısınan Suriyeli çift ölü bulundu


Ülkelerindeki savaştan kaçarak 4 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli karı-koca karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yapılan incelemede, çiftin çocuklarını üşümemeleri için sobalı odada yatırdıkları, içi köz dolu kovayı da ısınmak için kendi yanlarına aldıkları ortaya çıktı.

Olay Yeşilkent Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye'nin Halep şehrinden gelerek Gaziantep'e yerleşen İbrahim Avvad (40) ve eşi Fidde (34) 2 göz odası bulunan evde yaşamaya başladı. İnşaat işçisi olarak çalışan İbrahim, eşiyle birlikte çocukları Usame (12), Esma (7), Husem (5) ve Eyed'in (3) yattığı odada soba yaktı. İddiaya göre, kendileri de bir soba kovası içerisine köz doldurarak diğer odaya geçti.

Sabah olduğunda anne ve babalarını uyandıramayan çocuklar, komşularına haber verdi. Komşuların ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekipleri, çiftin karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme polisi ve savcının yaptığı incelemenin ardından Suriyeli çiftin cansız bedenleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan olayı duyan Avvad ailesinin yakınları evin önünde uzun süre gözyaşı döktü. Ailenin yakınları anne ve babalarını kaybeden çocukları teskin etmeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber İçi köz dolu kovayla ısınan Suriyeli çift ölü bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER