İç savaş çağrısı AKP'li başkanın ilk vukuatı değilmiş!

“Bu referandum oylamasında yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun” diyen AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ancak o açıklama AKP'li Erdem’in ilk vukuatı değilmiş.

AKP'li başkandan iç savaş tehdidi: Yüzde 50'yi geçemezsek...

İlk vukuatı değilmiş

Manisa Soma'daki konferansta yaptığı konuşma nedeniyle AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında soruşturma başlatıldı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı imzasıyla savcılığın resmi internet sitesin de yer alan açıklamada, Soma Cumhuriyet Başsavcılığının, Erdem hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

‘MİLLİ-GAYRİMİLLİ'

Partililere hitap ederken “Eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasın da başarısız olursak iç savaşa hazır olun” sözleriyle tepki çeken Ozan Erdem'in daha önce verdiği röportajalar ve yazılarında da benzer tehdit mesajları verdiği ortaya çıktı.

Erdem, Soma'daki etkinliği sosyal medyadan “Bu referandum Milli olanlar ile Batıcı gayrimilli olanların oylamasıdır. Milli Devlet Aklı ve Batı Emperyalizminin mücadelesidir. İman ve ilim ile yoğrulup, aşk ve rahmet kılıcını kuşanmış milletin yeni yüzyıla vuracağı ‘EVET' mührüdür.” sözleriyle duyurmuş.

15 TEMMUZ SONRASI İÇ SAVAŞ ÇAĞRISI

Erdem 15 Temmuz'dan sonra yerel bir gazetede yayımlanan röportajında ise yine savaştan söz etmiş: 

“Sıcak çatışmalarla da artık kendisini gösteren yeni yüzyıl haçlı-siyonist ittifakına karşı olan gazamız artık net olarak hissedilecektir. Libya, Tunus, Mısır, Irak, Ukrayna, Suriye'de yaşanan sıcak savaşlar artık çevremizde değil bizzat içimizde olacak.” 

Erdem'in Manisa'nın 17 ilçesindeki tüm imam hatip ortaokul müdürlerine ‘Dava Şuuru ve Liderlik' ve bazı okullarda da ‘Milli Gençlik Şuuru ve Motivasyon' gibi seminerler verdiği öğrenildi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER