İBB Topbaş'ın 6 dev metro ihalesini iptal etti ortalık karıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaynarca-Pendik-Tuzla, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir metro hatlarının ihalelerini iptal etti.

SHABER3.COM

Söz konusu metro hatlarının iptal edildiği, Ulaştırmadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu tarafından 29 Aralık 2017'de birer yazı ile ilgili firmalara iletildi.

Yazıda, ihalenin Başkanlık yazısı ile iptal edildiği belirtilerek, sözleşmenin karşılıklı feshi için 7 gün içinde yetkili temsilcinin idareye gönderilmesi istendi.

İBB'YE 925 MİLYON EURO BORÇLANMA YETKİSİ VERİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 13 Ekim 2017'deki toplantıda, 6 metro hattının inşaatı için belediyeye 925 milyon euro borçlanma yetkisi vermişti.

İBB'DEN AÇIKLAMA: İHALELER BAŞTAN YAPILACAK

İptalin basında yer alması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 metro projesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan ve 6 hattan oluşan metro projeleri değil, ihaleleri iptal edilmiştir. Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir. Böylece toplam uzunluğu 76,9 km olan 6 proje iptal edilmediği gibi, İstanbul’un ulaşımına köklü çözüm için metro yatırımları bin kilometre hedefine uygun olarak genişletilmiş olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, her yere metro, her yerde metro hedefimiz doğrultusunda, söz konusu metro projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımızı saygıyla duyururuz” denildi.
<< Önceki Haber İBB Topbaş'ın 6 dev metro ihalesini iptal etti ortalık... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER