Hürriyet'in Ankara bürosunda hareketli anlar

Hürriyet gazetesinin Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde bulunan binasının cam panelleri patladı.

Hürriyet'in Ankara bürosunda hareketli anlar

Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda binaya 5-6 kurşun isabet ettiği ve camlarının kırıldığı iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, saldırıyla ilgili inceleme başlattı. Olayda herhangi bir yaralanma olmadı. Saldırının bir araç içinden gerçekleştirildiği belirtiliyor.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaydan sonra binaya gelen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin şunları söyledi: "Bu aşamada tek söyleyebileceğimiz husus binanın ön cephesinde, farklı katlardaki yedi ayrı cam panelin patlamış olduğudur. Patlamanın neden kaynaklandığı hususunda henüz kesinleşmiş bir bilgiye sahip değiliz. Bunun dışarıdan bir müdahaleden mi, binayla ilgili yapısal bir durumdan mı kaynaklandığı, olay yeri inceleme raporuyla ortaya çıkacak. Ankara Emniyet Müdürü ile görüştüm. Binada balistik inceleme yapılıyor ve kamera kayıtları da inceleniyor. Hazırlanacak raporu bekliyoruz. Bu rapor gelmeden bir yorum yapmak doğru olmaz."


ANKARA VALİLİĞİ'NDEN DOĞAN MEDYA CENTER'A SALDIRI AÇIKLAMASI
Ankara'daki Doğan Medya Center binasına yönelik saldırı iddiasıyla ilgili valilik açıklama yaptı. Açıklamada, "Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde olayın silahlı saldırı olduğuna ilişkin bir bulguya rastlanılmamıştır." denildi.
Ankara Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basın yayın organlarında, 12.12.2015 tarihinde saat 17.00 civarında Ankara'daki Doğan Medya Center binasına silahlı saldırı yapıldığına dair haberler yer almaktadır. Emniyet birimlerimiz tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemelerde olayın silahlı saldırı olduğuna ilişkin bir bulguya rastlanılmamıştır. Belirtilen saatte binanın camlarının kırılmasının ısı değişiminden veya binanın statik yapısından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

<< Önceki Haber Hürriyet'in Ankara bürosunda hareketli anlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER