Hürriyet Gazetesi'nden yeni algı operasyonu... Çarpıtma habere imza attılar

Cemaat soruşturmalarında el konulan iki telefon ve bir bilgisayarın emniyette satılması skandalı, Aralık 2016’dan bu yana terör örgütlerinden ele geçirilen silahlar eklenerek haberleştirildi. Sayfa tasarımında da silahlar kullanılarak, okuyucuya cemaatten ele geçirilenlerin bunlar olduğu algısı verildi.

SHABER3.COM



SİLAHLAR CEMAATTEN ÇIKMIŞ ALGISI

Haberde soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan S. adlı bir kadına ait iki cep telefonu ve bir bilgisayarın emniyette kaybolması üzerine başlıyor. Fakat bunu ek olarak habere 32 soruşturmada ele geçirilen ve Cemaat ile ilişkisi olmayan 50 tabanca, 5 uzun namlulu silah, 13 şarjör, 1000’i aşkın fişek ile 30 cep telefonu ve 7 bilgisayarın bir polis tarafından iki yıl boyunca parça parça bürodan çıkarılarak satıldığı bilgisi ekleniyor. Gerek haber dilinde gerek gazetenin mizanpajında silahların Gülen Hareketi mensuplarından çıktığı algısı oluşturuldu.

Bu silahların satılmasıyla 4 polisin tutuklandığı aktarılıyor. Bunları sattığı iddia belirtilen polis memuru H.Y. cihazların kaybolmuş olabileceğini ileri sürerek telefon ve bilgisayarın sahibi kadına 5000 TL ödeme yaptı. Kadının şikâyeti üzerine H.Y’nin de de içinde bulunduğu şebeke açığa çıktı.

‘SİLAHLAR KAYBOLUYOR, KİMSE SORGULANMIYOR’

Şubede başka silahların da kaybolduğunu anlatan H.Y., “Büroda silahlar kayboluyordu ancak hiç kimse bu durumu sorgulamıyordu. Bu durumu hiç kimsenin fark etmemesi imkânsızdır” iddiasında bulundu.

Sanık polis H.Y., Taş’a bir Ruger, üç She, bir Kalaşnikof, üç Walter, 12 Glock, bir Astra, bir Beratta, bir markasını bilmediği silah, üç dört kurusıkıdan bozma olmak üzere 27 silah sattığını, 60.000 TL aldığını anlattı. H.Y., dört kişiye toplam 46 silah satıp 120.000 TL aldığını kabul etti.






<< Önceki Haber Hürriyet Gazetesi'nden yeni algı operasyonu... Çarpıtma... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER