Hürriyet, Erdoğan'dan özür diledi, iki çalışanını kovdu

Hürriyet Gazetesi, ‘13'üncü Cuma uğursuzluğu‘ başlıklı bir haberde montajlı görsel kullandığı gerekçesiyle iki çalışanını kovdu.

Hürriyet, Erdoğan'dan özür diledi, iki çalışanını kovdu

Hürriyet Gazetesi, internet sitesinde ‘13'üncü Cuma uğursuzluğu‘ başlıklı bir galeri haber yayınladı. Haberde, Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" tablosunu da galeriye ekledi. Ancak, Hürriyet.com.tr, gerçek fotoğraf yerine sosyal medyada dolaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın montajlandığı fotoğrafı kullandı.

Skandalı fark eden Hürriyet, internet sitesinden özür mesajı yayınladı ve iki çalışanının görevine son verdiğini açıkladı. İşte Hürriyet'in yaptığı o özür açıklaması:

Gazetemizin internet sayfasında bugün öğle saatlerinde yayımlanan bir içerikte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da gösteren ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan bir görsel malzemeye yer verildiği üzüntüyle tespit edilmiştir.

Bu durum fark edilir edilmez söz konusu içerik yayından kaldırılmıştır.

Yürütülen süratli incelemenin sonunda bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiği anlaşılan bu hatada sorumluluğu tespit edilen editör ile metnin hazırlandığı dijital yan yayınlar bölümünün başında bulunan içerik müdürünün görevine son verilmiştir.  

Yapılan, vahim bir hatadır. Ortaya çıkan bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'ndan özür diliyoruz.

<< Önceki Haber Hürriyet, Erdoğan'dan özür diledi, iki çalışanını kovdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER