Hulusi Akar: Gözümüz aydın El Bab operasyonu bitti

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, El Bab operasyonunun bittiğini Katar'da bir grup basın mensubuna açıkladı.

SHABER3.COM

Hulusi Akar: Gözümüz aydın El Bab operasyonu bitti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, El Bab operasyonundaki son durumu anlattı. Genelkurmay Başkanı Akar, “Gözümüz aydın, El Bab operasyonu bitti” diye konuştu. Org. Akar, iki büyük bombalı tuzağın imha edildiğini, şu anda bölgede temizlik yapıldığını da söyledi.

Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerindeki gezisine katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, dün Katar'ın başkenti Doha'da gazete temsilcileriyle kısa bir sohbet yaptı. Sohbette Suriye'nin kuzeyinde devam eden TSK birlikleri ile ÖSO'nun birlikte yürüttüğü El Bab operasyonu ile ilgili gelişmeleri anlatan Genelkurmay Başkanı Akar, “Gözümüz aydın, El-Bab operasyonu bitti” dedi. Akar, iki büyük bombalı tuzağın imha edildiğini, şu anda bölgede temizlik yapıldığını da sözlerine ekledi.

Ancak El Bab'ın kimin kontrolünde olduğu noktasında ise farklı iddialar var.

Şehrin güneyinde Esed rejimine bağlı güçler yer alıyor. 

Suriye'deki en etkili sivil örgüt olan ve çatışmaların başladığı andan itibaren savaşla ilgili tüm bilgileri aktaran İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgilerinde dikkate alınması gerekiyor.

Suriye Gözlemcisi: "Türkiye El Bab'ı kontrol etmekten çok uzak"

İnsan Hakları Suriye Gözlemcisi'nin haberine göre Türkiye'nin el Bab'ın büyük bir çoğunluğunu ele geçirdiğine dair haberler bile gerçeği yansıtmıyor. Son bilgilendirmeye göre şehrin kuzey ve batı kesimlerinde Türk ordusu ve müttefikleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam etmekte ve IŞİD şehrin büyük çoğunluğu üzerindeki kontrolünü hala devam ettiriyor.

Suriye Gözlemcisinin Fırat Kalkanı operasyonuna dâhil olan bir kaynağına göre Rejim ordusunun şehrin güneyinde tam kuşatma kurmadan şehrin düşmesi imkânsız.

HİÇBİR ANA YERLEŞİM ELE GEÇİRİLEMEDİ

El Bab operasyonuna start verildiği 13 Kasım'dan bu yana tam 3 ay geçmesine ve büyük bir askeri yığınak yapılmasına rağmen Türkiye'nin ve desteklediği Suriyeli muhaliflerin el Bab çevresindeki hiçbir ana yerleşim yerini ele geçiremediği de belirtildi. 

RUSYA TÜRK ASKERİNİ VURDUKTAN SONRA...

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın açıklamasının Rusya'nın Türk askerini 'yanlışlıkla' vurmasının hemen ardından gelmesi bir başka önemli nokta. 

Rusya'nın AKP'nin ve Havuz medyasının iddia ettiğini aksine Erdoğan'dan özür dilemediği aksine tehdit içerikli bir konuşma geçtiği iddia edilmişti. Yine Rusya Savunma Bakanlığı'ndan 4 gün önce yapılan açıklamada “Suriye ordusu, Türkiye ile daha önce kararlaştırılan geçici sınır çizgisine ulaştı” denilmişti. 


<< Önceki Haber Hulusi Akar: Gözümüz aydın El Bab operasyonu bitti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER