Hükümetin ‘Mega Projeleri’ hazineyi tüketiyor

‘Mega Proje’lere verilen geçiş garantisi sözüne karşılık vatandaşın vergileriyle önümüzdeki hafta 3 milyar 650 milyon TL ödeme yapılacak.

SHABER3.COM

Hükümet tarafından ‘mega proje’ olarak adlandırılan ve hayata geçirilen Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyolları için önümüzdeki hafta yüklü ödemeler gerçekleştirilecek

DOLAR KURU ESAS ALINIYOR
Yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle yapılan bu projeler için hükümet ihaleyi kazanan şirketlere araç geçiş garantisi vermişti. Verilen garanti miktarını sağlayamayan projeler için önümüzdeki hafta 3 milyar 650 milyon TL ödeme yapılacak.

İhalesi yapılan porojelerdeki geçiş garantisi döviz kuru üzerinden belirlenirken ocak ayının 2’sindeki dolar kuru esas alınıyor. Ödemeler aynı yılın nisan ayında gerçekleşiyor.

VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR
Vatandaşın cebinden devlete ödenen vergilerle yapılan otoyol ve köprülere bir de hükümet tarafından sözü verilen garanti geçiş ücretleri eklenince devlet hazinesine ayrı bir yük yansıyor. Meydana gelen devlet borçları, daha fazla vergi olarak vatandaşın cebinden çıkmaya devam ediyor.
<< Önceki Haber Hükümetin ‘Mega Projeleri’ hazineyi tüketiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER