Hukuksuz görevden alınan hakimler görevlerine bir bir dönüyor

Hukuksuz görevden alınan hakimler görevlerine bir bir dönüyor

Bakanlık tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde görevinden alındıktan sonra açtıkları davaları kazanan okul müdürleri Samsun'da birer birer görevlerine iade ediliyor.

Bakanlığın sistem değişikliği yapmasıyla Milli Eğitim Müdürleri tarafından geçen yıl okul müdürü olarak görevlendirilecek öğretmenler için açtığı sözlü sınav ve mülakatlarda 75 puan altında kalarak görevinden alınan müdürler yargıya başvurdu. İdare mahkemelerinde görülen davalarda okul müdürlerinin haksızlığa uğradığı, bu sebeple görevlerine iade edilmesi yönünde çıkan mahkeme kararları bazı illerde uygulanmazken Samsun'da göreve iadelerin yapılması sendikaları sevindirdi.

Türk Eğitim Sen Samsun Başkanı Levent Kuruoğlu, "Mahkemeyi kazanan okul müdürleri Samsun'da görevlerine başladı. Bu noktada hukukun gereğini yerine getirdiği için valimizi takdir etmek gerekir. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Samsun'da bildiğimiz kadarıyla 190 okul müdürü dava açmıştı. Şuan için dava açanlar birer birer görevlerine geri dönüyor. Açılan davalar sonucunda okul müdürlerinin aldıkları puanlama siteminin tümünü Danıştay iptal etti. Yani bu puanlama siteminin yasal olarak hiçbir hükmü kalmadı. Bu sebeple dava açan tüm okul müdürleri lehine kararlar çıkıyor. Ama maalesef mahkeme kararları Samsun'da uygulanıyor ama başka illerde uygulanmadığını üzüntüyle görüyoruz. Sayın valimize teşekkür ediyoruz. Normal şartlarda olması gerekeni yaptığı için. Samsun birkaç ille birlikte bu konuda öncü oldu. Hakkın ve adaletin verdiği kararı yerine teslim ettikleri için teşekkür ediyoruz. Ama sadece burada kalmamalı bundan sonrada yargıdan çıkan kararlarında uygulanmasını istiyoruz. Çünkü bu makamlar kimsenin malı değil, bunlar milletin malı yani ülkeyi şirket yönetir gibi yönetemezsiniz." dedi.

Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz ise Türkiye genelinde 7 bini aşkın okul müdürünün geçen sene görevlerinden alındığını anlatarak şunları kaydetti: "Bu arkadaşlarımız arasında belki görevini layıkıyla yapan vardı ya da yapmayanlar vardı ama burada objektif kriterler değerlendirilmeden bu arkadaşlarımız mağdur edildiler. Bu arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alınınca idari yargıya başvurup haklarını hukuki yoldan aramaya başladılar. İlk mahkeme kararları çıktığında biz şunu gördük mevcut il milli eğitim müdürleri 'biz bu kararları uygulamayacağız' dediler. Burada yargı kararlarını uygulamamak için hukuku arkadan dolaşmayı seçtiler. Bu kez ikinci bir dava açma yoluna gitti arkadaşlarımız. Son görülen davalarda da mahkeme arkadaşlarımızı haklı buldu. Bu kez yine göreve iade etmeme yoluna gideceklerdi ama kamu bürokrasisinin ürkek tavrından dolayı 'yapacak bir şey yok diyerek mahkemeyi kazanan okul müdürlerini görevlerine başlatalım' diyerek yerlerine iade etti. Duyumlarımıza göre birçok il ve ilçe milli eğitim müdürleri arkadaşlarımıza 'bakın biz sizi görevinize başlatıyoruz ama kıymetimizi bilin' diyerek zoraki bir karar alıyorlar. Belki 6 ay ya da 1 yıllık bir mağduriyet yaşamış olan ve görevine iade edilen kişilere bu kez de okullarının kodunu değiştirerek 'sen sınıf öğretmenisin burası orta okul oldu artık burada müdürlük yapamazsın' diyerek görevden almaya çalışıyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber Hukuksuz görevden alınan hakimler görevlerine bir bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER