Hukuk profesörü dolandırıcılığında Şanlıurfa bağlantısı

Hukuk profesörü dolandırıcılığında Şanlıurfa bağlantısı

Hukuk profesörü Erdener Yurtcan'ın 4,5 milyon lirasının dolandırması ile ilgili polisin araştırmasında Şanıurfa bağlantısı ortaya çıktı. Telefon dolandırıcılığından polis kaydı olan kişilerin fotoğrafları kendisine gösterilen Yurtcan, 2.5 milyon lirayı elden teslim ettiği kişinin Şanlıurfa'dan bir partinin milletvekili adayı da olan M. H. Ş.'yi teşhis etti.

Hukuk profesörü Erdener Yurtcan'ın, kendilerini polis olarak tanıtıp sözde terör örgütünün elinden kurtarma bahanesi ile 4,5 milyon lirasının dolandırılması ile ilgili soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıktı.

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Yurtcan'ın parayı teslim ettiği zamana ilişkin olay yerine yakın olan güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alındı. Kayıtlarda para dolu torbayı alıp götüren kişinin görüntüsüne ulaşan polis, bu görüntüdeki kişiyi Yurtcan'a teşhis ettirdi.

Daha sonra da Yurtcan'ı arayan telefon numarasının Şanlıurfa bağlantısını ortaya çıkaran polis, Şanlıurfa'dan daha önce benzer suçlardan polis kaydı olan kişilerin fotoğraflarını teşhis etmesi için Yurtcan'a gösterdi. Muhtemel şüpheli fotoğraflarını inceleyen Yurtcan, parayı teslim ettiği kişinin M. H. Ş. olduğunu teşhis etti. Ş.'nin, benzer suçlamalarla çok sayıda polis kaydı olduğu belirtildi. Şanlıurfa bir partinin milletvekili adayı olduğu da belirlenen Ş.'nin operasyon sırasında olay yerinden kaçtığı ve yakalanması için hakkında arama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Sosyal medya üzerinden Ş., sabahın köründe evine maskeli polislerin geldiğini, ne amaçla geldiklerini bilmediğini ve yeğenine şiddet uyguladıklarını belirten paylaşımlarda bulundu.

Soruşturmanın İstanbul ayağında ise Yurtcan'ın EFT ile 400 bin lira gönderdiği 4 banka hesabından ikisinin sahibi Ö. K. ile U. E. gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin ilk ifadelerinden ve incelemeye alınan telefon trafiğinden sonra bu kişilere banka hesabı açmaları yönünde talimat verdikleri iddia edilen S. Ş. ve İ. F. A. da gözaltına alınmıştı.

Polis, yaptığı araştırmada Yurtcan'ın para yatırdığı 3. hesap sahibi ile yine o kişiye hesap açma talimatını veren kişiyi de gözaltına aldı. Çalışmaların ardından şebekenin hiyerarşi sıralamasında bu 6 kişinin üzerinde bulunan 7'nci kişi de gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Ö. K., U. E., Soner Ş. ve İmam Fettah A. adliyeye sevk edildi. Diğer üç şüphelinin sorgusu ise devam ediyor.

Yetkililer, M. H. Ş.'nin yakalanması için gerekli çalışmaların sürdüğünü, Yurtcan olayına karışan başka kişiler varsa tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER