Huawei, Türkiye'nin 4G pazarına iddialı giriyor


Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden Çinli Huawei, Türkiye'deki 4G pazarından önemli bir pay almayı hedefliyor.

Huawei'in bilgi ve iletişim teknolojilerine yatırım niteliğindeki küresel kurumsal sosyal sorumluluk projesi Seeds For The Future (Gelecek İçin Tohumlar) çerçevesinde, şirketin başkent Pekin merkez ofisinde bir açılış töreni yapıldı.

Dün akşam gerçekleştirilen törene, Huawei'in Kıdemli Başkan Yardımcısı Qu Wenchu, Hollanda'nın Pekin Büyükelçisi Aart Jacobi, Türkiye Büyükelçiliği Siyaset Danışmanı Tolga Uçak katıldı birer konuşma yaptı.

4G PAZARI

Törenin ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Huawei'in Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Müdürü Zhao Xiaobin, Huawei'in Türkiye'de Türkcell, Vodafone ve Avea'ya 3G sağlayan şirket olarak, Türkiye'nin 4G pazarındaki paylarını arttırmak istediklerini söyledi.
Törene ayrıca, proje kapsamında Türkiye ve Hollanda'dan gelen öğrenciler de katıldı.

Huawei'in Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi, Kamu İşleri ve Haberleşme Bölümü, Pazarlama İletişimi Direktörü Mine Zaim ise Türkiye'den Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden program için 15 öğrenciyi Çin'e getirdiklerini söyledi. Zaim, iki hafta sürecek programın Pekin ayağında öğrencilere Çin Dili, kaligrafi çalışmaları gibi kültürel etkinlikler yapılacağını, Shenzhen'da ise teknik eğitimler verileceğini belirtti.

Törene katılan öğrencilerden İstanbul Teknik Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Ahmet Selman Kurt, Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) alanında çalışmak istediğini ve Huawei'i Çin'de tanımanın ve Çin kültürünü öğrenmenin kendileri için büyük bir avantaj olduğunu kaydetti. Öğrencilerin, teknoloji ve haberleşme üzerine burada eğitim de alacaklarına dikkat çeken Kurt, ilgi alanlarıyla alakalı konularda ilk ağızdan bilgi edinmiş olacaklarını ifade etti.

Gazi üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan Rumeysa Bodur da daha öne Huawei'i internetten ve medyadan takip edebildiğini ve yeni ürünlerini görebildiğini belirtti. Bodur ancak Çin'e gelip de, çalışanları yakından izleme ve yeni teknolojileri yakından görme fırsatı elde ettiklerini ve bunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Huawei yetkililerinden edinilen bilgilere göre, bugüne kadar dünya çapında 30'dan fazla üniversiteden 10 binden fazla öğrenci 'Seeds For The Future' projesine katılıyor.

Projenin temel amaçları arasında; genç nüfusa farklı bir kültürel bakış açısı kazandırmak, iş odaklı bir eğitim programının uygulanması, gençlerin kariyer hedeflerine katkı sağlamak, Türkiye'de Huawei teknoloji elçileri yaratmak ve bilişim alanında nitelikli bir insan kaynakları profili oluşturulması yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Huawei, Türkiye'nin 4G pazarına iddialı giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER