Hoşgeldin zamlı yıl

Yeni yılda kamu işlemlerine yüzde 5.58'lik zam gelecek. Vergi üst diliminin düşük tutulması yüzünden ise dar gelirli sadece zamlı işlem yapmayacak aynı zamanda daha fazla vergi ödeyecek.

Hoşgeldin zamlı yıl

Vatandaş yeni yıla zamlarla uyanacak. 1 Ocak'tan itibaren motorlu taşıtlar vergisinden gelir vergisine, pasaport ve ehliyet ücretlerinden tapu harcına kadar pek çok kalemde zam olacak.

Meydan'ın haberine göre, Resmi Gazete'de yayımlanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 5.58'lik zamdan sonra vatandaş ücretindeki artışın bir kısmını vergiye ödemek zorunda kalacak. Resmî gazetede yayımlanan bir diğer değişiklik ise emlak vergisi oldu. Buna göre mükelleflerin bina, arsa ve arazilerinin 2016 yılı vergi değerleri, 2015 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı olan yüzde 2.79 oranında artırılması suretiyle bulunacak tutar olacak.


Dar gelirliden daha fazla vergi
Önümüzdeki yıl uygulanacak vergi dilimlerindeki artış da yüzde 5.58 oldu. Yıllık geliri 12 bin 600 TL'den fazla olan ücretliler bir üst dilime geçecek. Bu yüzden memur ve işçilerin büyük bölümü, vergi alt diliminin düşük kalması sebebiyle yılın ortasından itibaren maaşlarında kesintiler yaşayacak.

<< Önceki Haber Hoşgeldin zamlı yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER