Hortum, Antalya'da bin dönüm seraya zarar verdi


Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, dün merkez ve ilçelerde etkili olan hortumun bin dönüm seraya zarar verdiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Antalya'da dün saatteki hızı 82 kilometreye ulaşan fırtına akşam saatlerinde etkisini artırdı. Merkez Aksu ile Demre ilçelerinde oluşan hortum, özellikle seralara büyük zarar verdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Nazif Alp, Aksu'da 200, Demre'de ise 800 dönüm civarı seranın hasar gördüğünü tahmin ettiklerini belirterek, "Tablo, yapılacak hasar tespitinin ardından netleşecek. Ancak Antalya genelinde bin dönüm seranın zarar gördüğü tahmini yapabiliriz." dedi.

Hortumun genellikle, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar olan sahil bandında meydana geldiğini ve bunun Antalya'nın bir gerçeği olduğunu vurgulayan Alp, hasar tespitinin ardından çiftçinin yaralarının sarılması, hasarının karşılanması gerektiğini belirtti. Bunun için hasar tespit raporunu Ankara'ya ulaştırarak girişimde bulunacaklarını kaydeden Alp, "Tarım İl Müdürlüğü tespitlere başladı. Dönümü 15 bin ile 40 lira arasında olan seralarda yerle bir. İvedilikle destek isteyeceğiz. Olmazsa ekonomik sıkıntı olur. Antalya tarımın başkenti." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Hortum, Antalya'da bin dönüm seraya zarar verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER