Hopa TSO: Artvin OSB milli bir meseledir

Hopa TSO: Artvin OSB milli bir meseledir

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Artvin OSB'nin kurulmasını milli bir mesele olarak gördüklerini, bu nedenle Batum'a kurulması planlanan OSB'ye karşı çıktıklarını, bu sayede Hopa'ya kurulması için çalışma başlatılmasını sağladıklarını bildirdi.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, yaptığı yazılı açıklmada, "Türkiye'de 81 il arasında Organize Sanayi Bölgesi olmayan tek il Artvin'dir. Hopa TSO olarak bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yaklaşık iki yıl önce, ilde yer bulunmadığı bahanesiyle OSB'nin Batum'da kurulması yönünde başlatılan çalışmalara Hopa TSO yönetimi olarak kesin bir dille karşı çıkılmış, Sayın Vali Kemal Cirit öncülüğünde OSB'nin Artvin'de kurulmasının bir milli mesele olduğu vurgulanarak ve bu girişim engellenmiştir. Şu anda mevcut olan Küçük Sanayi Sitesi'nde 142 iş yeri tam dolulukla çalışmakta olup talebi karşılayamamaktadır. Organize Sanayi Bölgesi'nin Hopa'da kurulması halinde yoğun bir talep göreceği ve bu talebin sadece il sınırlarında kalmayıp il dışından birçok iş adamını ilçemize çekeceği aşikârdır. Kemalpaşa Belediyesi'ne OSB için uygun arazi tespiti talep edildi. Kemalpaşa Belediyesi Dereiçi köyü sınırları dâhilinde bir arazi tespiti yapılarak Bakanlık ve Valilik onayına sunuldu. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünün 11.12.2013 tarihli yazılarında arazinin en az 50 hektar olması gerektiği vurgulanarak arazinin yetersiz olduğu ifade edilmişti. Fakat 2014 yılında Sayın Vali Kemal Cirit'in katkılarıyla ilimiz için bu koşul kaldırıldı. 08.04.2015 tarihinde gerçekleştirilen TOBB 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Artvin'de OSB'nin kurulması için gerekli talimatları verdiğini ifade etti. OSB Projesi tamamlanarak ilimize kazandırılması için gerek tüm çalışmalar sürdürülecektir." ifadelerine yer verdi.

Akyürek, Artvin OSB'nin neden Hopa'da kurulması gerektiği konusunda da şu açıklamaları yaptı: "1-İhracata konu pazara (Kafkaslar) sınır ilçe olması, 2-Limanının olması, 3-Hopa-Batum Demiryolu Projesinin Bakanlıkça fizibilitesinin (uygundur) yapılmış olması, 4-Yatırımcı talebinin yüksek olması, 5-OSB'nin kurulması istenilen arazinin uluslararası devlet karayoluna yakın olması ve OSB'nin kurulmasına uygun olmasından dolayı bizler OSB'nin Artvin ili, Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesinde kurulması çalışmalarını başlattık ve devam ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Hopa TSO: Artvin OSB milli bir meseledir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER