Hollande Avrupa Konseyinde : İnsanlık Halep’te sınav veriyor

François Hollande 1997 yılından beri Avrupa Konseyini ziyaret eden ilk Fransa Cumhurbaşkanı. Avrupa Konseyi’nin sonbahar oturumları genel kurulunda parlamenterlere seslendi. Gündeminde Suriye krizi, Rusya ve Türkiye ile diyalog, göçmen krizi ve Işid için savaşmaya giden yabancı savaşçılar vardı. Hollande “İnsanlık Halep’te sınav veriyor” dedi.

Hollande Avrupa Konseyinde : İnsanlık Halep’te sınav veriyor

Suriye meselesinin çözülmesi gerektiğini söyleyen Hollande, insanlığın Halep’te sınav verdiğini söyledi. Bu konuda Rusya ve Türkiye ile mutlaka diyalog halinde kalınması gerektiğini söylerken Rusya’nın vetosunun ilk kurbanlarının siviller olduğunu söyledi. Putin’le görüşmeye hazır olduğunu da söyleyen Hollande, Türkiye’nin Suriye krizinin çözümünde taraf olabileceğini söyledi.

Fransa’da son iki yılda gerçekleşen saldırılara değinen Hollande, OHAL’i bir an önce bitirmek istediklerini söylerken Ohal’de alınan kararların parlamentodan geçtiğine ve kesinlikle hukuk çerçevesinde kalındığını ifade etti. AİHM’in aldığı kararların tamamına uymaya çalıştıklarını söyleyen Hollande, ordu içinde sendikalaşmanın yolunu açtıklarını ve bunu uygulamaya koyduklarını söyledi.

Fransa’nın en çok konuşulan ve eleştirilere hedef olan yönü cezaevlerindeki fiziksel ve kapasite yetersizliği. Bu konuda da çalışmalar yapıldığını söyleyen Hollande 1 Milyar Euro’luk cezaevi projesi hazırladıklarını söyledi.
<< Önceki Haber Hollande Avrupa Konseyinde : İnsanlık Halep’te sınav veriyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER