Hollandalı Türkler, Suriyeli gençler için 3 evi hizmete açtı

Hollandalı Türkler, Suriyeli gençler için 3 evi hizmete açtı

Hollanda'da yaşayan Mehmet Sarı ve Nadia Altun, ülkeye aileleriyle birlikte gelmeyen Suriyeli mültecilerin ikameti için 3 katlı 3 adet evi kullanıma açtı. Hollanda devleti, burada ikamet eden mülteciler başına 600 Euro destek veriyor.

Hollanda'ya gelen Suriyeli mültecilerin sayısı 10 bini aştı. Ülkede 10 yıldır 24 çocuğa koruyucu aile olarak kucak açan Mehmet Sarı, şimdi de Suriyeli mülteciler için kolları sıvadı. Nadia Altun ile 3 adet ev açtıklarını belirten Sarı, "Bu evler üç katlı; her evde 6 ila 16 kişi kalıyor. Her evde o çocukları idare eden biri bulunuyor. Bu çocukların nasıl yemek yapacaklarını, Hollanda'da nasıl daha iyi bir yaşam sürecekleri konusunda onlara rehberlik ediyor. Daha sonra da hayata kendilerinin tutunmaları sağlanıyor. Biz de bu süre içerisinde gözlemci olarak onları takip ediyoruz. Bize müracaat eden çocukların çoğu Suriyeli. Bunun yanında değişik milletten çocuklar var." dedi.

Suriye'nin Halep şehrinden Hollanda'ya üç ay önce zorlu bir yolculuğun ardından gelen Bessam Bakkal, "Ailem şuanda Halep'te bulunuyor. Ülkemizdeki savaşın bitmesini umuyor ve geri dönerek eski hayatlarımıza devam etmek istiyoruz. Burada yeni bir hayata başlamak çok zor." dedi.

Nadia Altun da Hollanda'ya tek başlarına gelen çocuklara yardımcı olmak için devlet ile çalışarakev projesi başlattıklarını söyledi. Altun, "Mültecilere yardımı Derman Vakfı adı altında yürütüyoruz. Hollanda'da Müslüman kökenli iki kişi olarak, bir vefa örneği olarak mültecilere yardım için kolları sıvadık. " dedi.

"MÜLTECİLERİN GÜLÜMSEMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR"

Nadi Altun'un eşi ekonomist Eric van der Tol da Hollanda'ya sığınmacı olarak gelen mültecilere yeni bir evin açılışını yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Tol, "Buraya gelen insanlar elbette zor durumda olmasa gelmezlerdi. Biz de ev sahibi ülke olarak bu insanlara devlet eli ile ve vatandaş sorumluluğu kapsamında bu girişimde bulunduk. Bu gençlerin gözlerindeki gülümseme insanı çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hollandalı Türkler, Suriyeli gençler için 3 evi hizmete... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER