Hollanda'da ilginç kutlama

Hollanda'da geleneksel olarak kutlanan Kralı Willem Alexander'in 50. yaş gününe denk gelen 'Kral Günü' kutlamaları yoğun ve renkli geçti

SHABER3.COM



MURAT KANİ, AMSTERDAM

Hollanda'da Kral Willem-Alexander'ın 50. doğum günü Başkent Amsterdam'da olduğu gibi ülke genelinde coşku ile kutlandı.

Kral Willem Alexander, Kraliçe Maxima çocukları ve Kraliyet ailesi bu yıl kutlamalar nedeniyle Tilburg şehrinde halk ile bir arada olarak kutlamalara iştirak ettiler. Willem Alexander Kral Günü ve 50. yaş günü kutlamalarına Tilburg halkının yoğun ilgisinden dolayı memnun olduğunu söyleyerek halkı selamladı.

AMSTERDAM'A İNSAN SELİ

Her yıl Kraliçe Günü olarak kutlanan nisan ayı sonundaki kutlamalar Beatrix'in tahtını (2013) oğlu Willem Alexander'a devretmesi ile birlikte 'Kral Günü' olarak kutlanmaya başlandı. Hollanda'da Kral Günü kutlamaları çerçevesinde Hollanda'da kutlamalar nedeniyle ülkenin dört bir yanı ulusal renk olan turuncuya büründü. Amsterdam'da Kral Günü vesilesiyle Dam meydanı doldu taştı. Amsterdam'a bu yıl farklı şehirlerden 250 bin ziyaretçinin tren ile geldiği açıklandı. Şehre akan insan seli nedeni ile trafik araçlara kapatıldı.

TİLBURG'TA 70 BİN ZİYARETÇİ

Kraliyet ailesinin Tilburg ziyareti şenlikli geçti. Kraliyet ailesi Kral Willem-Alexander 50. yılı şerefine Tilburg ziyaret ederken, Tilburg halkına teşekkür etti. Tilburg Belediye Başkanı Peter Noordanus  50. yıl anısına Tilburg'ta, büyük bir kutlama yapmaktan son derece gurur duyduğunu söyledi. Kral Willem Alexander'in  ellinci yaş yıldönümüne Tilburg'ta  yaklaşık 70.000 ziyaretçi takip ettiği açıklandı. Hollanda NOS Televizyonu adına Ipsos tarafından yıllık 'Kral Günü ' anketine katılanların yüzde 70'nin kraliyet ailesine olan güveninin hala devam ettiği açıklandı

VATANDAŞLAR SOKAKLARDA TEZGAH KURDULAR

Hollanda'nın diğer şehirlerinden ziyade Başkent Amsterdam'da özellikle yağmurlu  havaya rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklarda tezgahlarını açan vatandaşlar, bir yandan kullanmadıkları eşyalarını satarken bir yandan da kendilerine lazım olan eşyaları da alma fırsatı buldular. Hollanda'da yaşayan Fas ve Türk kökenli vatandaşlarda açmış oldukları tezgahlarda, köfte ekmek, pizza ve lahmacun satışlarını yaptılar.

BAŞBAKAN RUTTE'DEN KUTLAMA MESAJI

Bu kutlamalar 2013 yılında tahtı annesi Beatrix'ten devralan Willem-Alexander'in aynı zamanda 50. yaş günü kutlandı. Bu çerçevede Kral Willem Alexander, Kraliçe Maxima ve çocukları ile birlikte Tilburg'ta ki  kutlamalara katıldılar. Hollanda Başbakanı Mark Rutte de kralın yaş gününü kutladı.
<< Önceki Haber Hollanda'da ilginç kutlama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER