Hollanda'da dünyanın ilk yüzen çiftliği açılacak

Dünyanın ilk yüzen çiftliği yıl sonuna doğru Hollanda'da açılacak

SHABER3.COM

Roterdam'da inşası süren çiftliğin şehrin ihtiyacını karşılamak üzere hizmet vermesi amaçlanıyor.

Başlangıçta 40 ineğin barındırılacak olan çiftlikte süt sağma işlemi robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Günlük 800 litre süt elde edilmesi planlanan çiftlikte peynir ve yoğurt yapılacak.

Yine robotlar tarafından toplanacak olan hayvansal atıklar ya gübreye dönüştürülecek ya da çiftlikte enerji üretiminde kullanılacak. Çiftlikte yapay ışık altında yonca da üretilecek. Ayrıca hayvanlara gölge oluşturması için yapay ağaçlarda sarmaşık yetiştirilecek. Çiftliğin çatısına yerleştirilecek güneş panelleriyle üretilecek enerji de, çiftliğin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılayacak.
Avrupa'nın en büyük limanının ortasına demir atacak

Avrupa'nın en büyük limanı olan Roterdam Limanı'nın ortasına demir atması beklenen çok katlı çiftlik zincirlerle okyanus tabanında sabitlenecek. Her biri 800 kilogram gelen 40 inek bir arada çiftliğin bir köşesinde toplansa bile yapının dengesi ve simetrisi bozulmayacak.

Özellikle nüfusun yoğun olduğu yerleşim birimlerinde giderek artan besin ihtiyacının mümkün olabildiğince yerel kaynaklardan karşılanması fikriyle geliştirilen projenin yaklaşık 2, 5 milyar euroya mal olması bekleniyor.
<< Önceki Haber Hollanda'da dünyanın ilk yüzen çiftliği açılacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER