Hollanda, suyun altına inşa ettiği dev bisiklet garajıyla yine herkesi şaşırttı

Amsterdam’da inşa edilen dev bisiklet garajı, suyun altında olmasıyla aynı zamanda bir ilki de temsil ediyor.

SHABER3.COM

Görünen o ki, Dünya çapında emisyonları azaltma hedefine varmak için kimse Hollandalılar kadar çok çalışmıyor.

Amsterdam şehri, şehirde bol miktarda kullanılan bisikletlerin park edilebilmesi için sualtına bisiklet parkı inşa ediyor. Bu sayede hem kaldırımlar ve yol kenarlarında bulunan bisiklet kilitleme alanları ortadan kalkacak, hem de bisikletlilerin araçlarını güvenle park etmeleri kolaylaşacak.

"Sualtı bisiklet garajı" Amsterdam'ın Centraal istasyonunda inşa edildi. Buradan her gün 200.000 kişi geçiyor ve geçenlerin yaklaşık yarısı bisiklet kullanılıyor. İnşaat dört yıl sürdü ve 65 milyon dolara mal oldu. Bir kerede 7.000 bisiklet bu sualtı garajına park edilebiliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, garaja otomobiller kabul edilmiyor.

Bu garaj işe gidip gelmeyi kolaylaştıracak olmasının ötesinde, oldukça da ucuz. İlk 24 saati ücretsiz, daha sonra her ek gün için sadece 1,46 dolar alınıyor. Giriş çıkışlarda kart okutmak gibi şeyler gerekmiyor, bizdeki HGS gibi kolayca alınan bir etiket ile garaja giriş çıkış yapmak mümkün oluyor.


Yapı aynı zamanda turistler için harika olan bir bisiklet paylaşım programına da ev sahipliği yapıyor.

Aslında bu garaj, Hollanda'nın en büyük yer altı garajı değil; Utrecht şehrinde 12.000 bisiklet kapasiteli daha büyük bir yer altı bisiklet garajı bulunuyor. Ama Amsterdam'daki bu yeni garaj, suyun altına inşa edilmiş olmasıyla bir ilki temsil ediyor.
<< Önceki Haber Hollanda, suyun altına inşa ettiği dev bisiklet garajıyla... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER