Hollanda'da 'Keneş' tepkisi dinmiyor: Rezalet, dehşet verici, kabul edilemez!


Hollanda'nın en önemli gazetelerinden Het Parool Genel Yayın Yönetmeni Ronald Ockhuysen, Bülent Keneş'in attığı tweetlerden dolayı tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

"Dehşet verici bir durum. Hükümetin hoşuna gitmeyen yazılar yazan ya da tweet atan gazetecileri sindirmeye çalışmak medeni ülkelerin yapacağı bir şey değildir." diyen Ockhuysen, uluslararası toplumu "bu baskı ve şiddeti sonlandırmak için harekete geçmeye" çağırdı. Böylesi adımların açık ve şeffaf bir demokrasinin sonunu getireceğini belirten usta gazeteci, "Eleştirel gazetecileri tutuklatmak tam bir rezalet. Hollanda dahil tüm AB ülkeleri Türk hükümetine bunun kabul edilemez olduğunu göstermeli." dedi.

Tutuklanma kararını değerlendiren iktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili ve Türkiye sözcüsü Marit Maij ise seçim arifesinde gazetecilerin tutuklanmasının fikir özgürlüğü için "çok kötü bir adım" olduğunu vurgulayarak, "7 Haziran seçimlerinde muhalif sesler engellenmişti, şimdi de yapılan bu. Basın özgürlüğü için çok kötü bir sinyal veriliyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hollanda'da 'Keneş' tepkisi dinmiyor: Rezalet, dehşet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER