Hollanda Başbakanı Türkiye'nin yaptırımlarına ne diyor?

Hollanda Başbakanı: Türkiye'nin yeni yaptırımları çok kötü değil

Hollanda polisi: Başka kararlar alınabilir, sizin için kötü olabilir

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin ülkelerine yönelik yeni yaptırım kararlarını 'tuhaf' olarak değerlendirerek eleştirdi.
Rutte bir Hollanda televizyonuna pazartesi akşamı yaptığı yaptırım değerlendirmesinde, "Bizim orada (Türkiye) çok büyük yatırım pozisyonumuz var. Ya bir numarayız ya da iki... Yatırımlar açısından buna (ekonomik) yönelik bir şey yapmamalarını anlıyorum" dedi.
'Hollanda'nın kızması için daha fazla neden varken Türkiye'nin yeni yaptırımlar açıklamasının tuhaf olduğunu' belirten Rutte, yeni yaptırımların 'çok kötü olmadığını' ekledi.
Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher da, "Türkiye'nin yaptırımları sembolik ve geçici. Uzun vadeli olması akıllıca değil. Olursa ilişkiler çok ciddi yara alır. Soğukkanlı olmalıyız" diye konuştu.
Ascher Salı günü katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Hollanda büyükelçisi istenmiyor ve büyük ihtimalle dostluk antlaşması da iptal edilecek. Bu yaptırımlar uzun vadede akıllıca değil. Muttefikler olarak birbiri ile gorusmeler devam etmeli" dedi.

Üst düzey ilişkiler askıya alındı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda'nın Türk bakanların referandum toplantılarına izin vermemesine karşılık olarak bir dizi karar alındığını açıklamıştı.
Kurtulmuş, Hollandalı diplomatların resmi ziyaretler için Türkiye'ye gelmesinin engelleneceğini söyledi ve "Hollanda yaptıklarını telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin askıya alınması kararlaştırıldı" dedi.
<< Önceki Haber Hollanda Başbakanı Türkiye'nin yaptırımlarına ne diyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER