Hizmet'i terör örgütü ilan etme çabası boşa çıktı

Uluslararası medyada Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nda Hizmet Hareketi’ni terörist grup olarak tanımlama çabasının karşılık bulmadığına yönelik haberler yer alıyor.

samanyoluhaber.com

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan toplantıyla ilgili Kırgızistan Medyası’nda çıkan haberler de bu yönde. Kırgızistan Dışişleri’nin etkili isimlerinden ve eski Ankara Büyükelçisi Mambetjunus Abylov, Azattyk’e yaptığı açıklamada, “İİT kendisi böyle bir karar çıkartmadı, bu sadece üye ülkenin teklifi. Kırgızistan kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeli. Tavsiye niteliğindeki bu metni yerine getirme diye de bir şey yok. Yönetimin daha önceki kararı doğruydu, ona devam etmeli” diyerek, Kırgızistan’deki Türk okullarının faaliyetlerinin sürdürülmesi yönünde alınan kararın devam ettirileceğinin altını çizdi.

ŞARKUL AWSAT: İKNA EDEMEDİ

Ortadoğu’nun ünlü gazetelerinden Şark-ul Awsat  da konuyu ele alan bir diğer gazete oldu. Gazete, Hizmet Hareketi’ni terör örgütü ilan etme karar tasarısı hakkında bir ittifak sağlanamadığını duyurdu. Gazete, “Ankara, 160 ülkede bulunan Gülen Okullarına karşı başlattığı çalışmalarda, terörist grup olduklarına insanları ikna edemedi.” vurgusuyla haberi duyurdu.
<< Önceki Haber Hizmet'i terör örgütü ilan etme çabası boşa çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER