Hizmet Okulları, Romanya'da madalyaları topladı

Türkiye'den her gün üzücü haberler gelse de dünyanın değişik yerlerinde umut verici olaylar gerçekleşmiyor değil. Romanya'da 20 yılı dolduran Hizmet Okulları, Romanya Devleti'nin uluslararası olimpiyatlarda dereceye giren öğrenciler için düzenlediği ödül galasında sahneyi doldurup büyük alkış aldı.

Romanya'daki Türk Okulları madalyaları topladı

YEŞEREN ÜMİTLER...

Romanya hükümetinin uluslararası yarışmalarda madalya kazanan öğrencileri ödüllendirdiği Olimpiyatçılar Galası programına, Lumina Eğitim Kurumları damga vurdu. Lumina Okulları'ndan 38 öğrenci, ülke genelinden katılan 202 olimpiyatçı arasında en kalabalık grubu oluşturdu. Eğitim Bakanı, okul idarecilerini "Harika işler yapıyorsunuz" sözleriyle kutladı.

Romanya adına yurt dışı bilim ve spor aktivitelerinde madalya kazanan öğrenciler, her yıl özel bir programla ödüllendiriliyor. 2016 yılında 202 öğrenci kazandığı 227 madalya ile Romanya’nın yüz akı oldu. Ülkenin dört bir tarafındaki 100 okuldan gelen öğrenci ve başarılarında pay sahibi olan öğretmenler Bükreş Çocuk Sarayı’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

DÖRT MADALYADAN BİRİ HİZMET OKULLARI'NIN ÖĞRENCİLERİNE

Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okullardan 38 öğrenci, kazandıkları 52 madalya ile ödül töreninde göz doldurdu. Eğitim Bakanı Mircea Dumitru, tek tek diploma verdiği Lumina öğrencileri ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Dumitru, ödüller için kendisine teşekkür eden idareci Mustafa Öz’e, "Sizler okullarınızda harika işler yapıyorsunuz." sözleriyle karşılık verdi. 

Sahneyi baştan başa kaplayan Lumina okulları salondan bol alkış aldı. Türkçe olimpiyatların şarkı ve konuşma dalında altın madalya alan iki öğrenci de, Romanya hükümetinden para ödülü aldı.

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNE MİNNETTAR

Başarılı öğrenciler aldıkları para ödülleriyle de adeta bayram etti. Geleceğin bilimadamları,  başarılarında payı olan öğretmenlerine teşekkür etmeyi unutmadı. Balkan matematik yarışmasında gümüş madalyayla dönen Sebastian Simon, "Avrupa kızlar matematik olimpiyatlarında bronz madalya ile dönen Ana Maria Radu "Bütün hocalarıma ve özellikle Elena Nicolae’ye teşekkür etmek istiyorum. Buralara onların yardımıyla geldim." dedi. Türkçe olimpiyatları şarkı kategorisinde altın madalya alan Robet Olaru da, öğretmenlerine gönülden selam göndererek teşekkür etti. 

Uluslararası olimpiyatlarda altın madalya kazanan öğrenci 2100 euro alırken, mansiyon ödüllü öğrenciye 900 euro kazandı. 

Yarışmalarda mutlak birincilik kazanan üç öğrenciye ise 2800’er euro ödeme yapıldı. Üç öğrenciden biri olan Lumina öğrencisi Andrei İliescu, Harvard Üniversitesi'ne gittiği törende hazır bulunamadı. Programda dağıtılan toplam ödül miktarı 780 bin euro olarak gerçekleşti.

VİDEO RÖPORTAJDA ÖĞRENCİLER NE SÖYLEDİ?

- İyi günler benim adım Sebastian Simon, Balkan matematik olimpiyatlarında gümüş madalya aldım.
- Bütün hocalarıma ve özellikle Elena Nikolae’ye teşekkür etmek istiyorum. Beni buralara kadar getirdiler. 
- Çok mutluyum.
- Bütün öğretmenlerime teşekkür ederim.

<< Önceki Haber Hizmet Okulları, Romanya'da madalyaları topladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER