Hizmet Hareketi'ne kurulan tezgaha büyük tepki

Hizmeti Bitirme Planı’nın Şanlıurfa’da yeniden uygulamaya konulmak istenmesi büyük tepki çekti. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, içi boş tezgahla ilgili, "Aklımızla alay ediyorlar." ifadesini kullandı.

Hizmet Hareketi'ne kurulan tezgaha büyük tepki

MHP'li Günal, "Cemaat'le PKK'nın ne alakası var. Eğer böyle bir şey varsa şimdiye kadar niçin bulup çıkarmadın diye adama sorarlar. Artık işin çivisi çıktı, aklımızla alay ediyorlar. Bu işte ne kural ne ilke ne ahlak hiçbir şey kalmamış maalesef. Bu durum arkadaşların her zaman başvurduğu şeyler, dezenformasyon, algı yönetimi." şeklinde konuştu.

Paralel devletin Güneydoğu'da PKK tarafından kurulduğunu aktaran Günal, "Biz, Güneydoğu'da paralel devlet kuruldu diyeli 4-5 sene oldu. Gidin onlarla mücadele edin demiştik. Şimdi bile yarım yamalak ağız ucuyla mücadele ediyorlar. Artık bölgede algı operasyonları yerine gerçek operasyonlar yapılmasını bekliyoruz." dedi.



BU SENARYOLARLA KENDİ SUÇLARINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR


HDP Eş başkan Yardımcılarından Meral Danış Beştaş: Son dönemde her şeyi paraleli işin içine katarak herkes terörist gibi kavramlarla gerçekler ters düz ediliyor. Halkın haber alma hakkı zaten kötüye kullanılıyor. Bu gibi haberlerle de kesinlikle toplum farklı bir şekilde yönlendirilmeye çalışılıyor. Çünkü kim AKP aleyhine tek söz söylese düşman ilan ediliyor.


KCK OPERASYONLARINI CEMAAT YAPTI' DEDİLER


İktidar daha düne kadar KCK operasyonlarını cemaat yapıyor, onlar size düşmanlık ediyor dediler. Şimdi diyorlar ki cemaat ile iş birliği yapıyorsunuz. Yarın ne diyecekler bilmiyoruz. Böyle bir çılgınlık hali var. Gerçekten trajikomik bir tablo. Gülünecek bir durumda değiliz ama, normal bir zamanda bunlar ancak kötü şaka olarak nitelendirilebilir. Her gün her an yeni iddialarla, yeni senaryolarla kendilerini aklamaya, işledikleri suçların üstünü örtmeye çalışıyorlar. Ama bundan bir kurtuluş yok. Hakikatlerin karartılması söz konusu olamaz.



TÜRKİYE BUNLARDAN KURTULMADIKÇA BARIŞ OLMAZ


Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır: Her şey birbirine karışıyor. Her şeyde cemaati suçluyorlar. Cemaatin yanında başka suçlananlar da olmak gerekir. ‘Ne istediler de vermedik' diyen kimdi? Cemaatin tutum ve davranışları bağımsız ve yargının konusu olur. Hükümet burada tek taraflı hücum yapıyor.



BUNUN SONU ÇOK VAHİM


En iyi müdafaa hücumdur mantığıyla hareket ediyorlar. Hücum kurallarına usulüne uygun hareket etmek değil. Hücum etmek ve algı yaratmaktır. Türkiye bunlardan kurtulmadıkça toplumsal barışı sağlayamaz. O da ancak ve ancak bağımsız ve tarafsız bir yargıdan geçer.Türkiye'de kokteyl terör örgütü bir örgüt yapısı literatüre girdi. İddia eden iddiasını tarafsız, yansız kaliteli, yargıda ispatlasın. Sorumsuz şekilde davranan kurumlar önüne geleni suçlayabiliyor. Bunun sonu çok vahim.



BU YALAN YAPIŞMAZ


MHP eski Milletvekili Lütfü Türkan: Baskı larla yol kat edemezsiniz. Siyasi olgunluk gösterin ve yanlışlarınızla yüzleşin. Bu demeçlerinizden sonra Cemaat ile PKK'nın ilişkilendirilmesi tutmaz. Başka bir şey bulsunlar. Terör örgütü ve liderini övenler vatandaşlıktan çıkarılacakmış ya; bunlar da vatandaşlıktan çıkarılacak mı?



GÖKTEN TAŞ DÜŞSE CEMAAT DİYECEKLER


HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: Gökten bir taş düşse bunu da cemaat yaptı diyecekler. Burada amaç ayakta kalabilmek. Çünkü AKP içeride ve dışarıda ciddi bir muhalefetle karşı karşıya. Gerçeği araştırıp doğru cevaplar bulmak yerine bu şekilde yoluna devam ediyor. Bu gidişat iyi bir gidişat değildir. Maalesef insanların büyük bir bölümü bu gibi iddialara inanıyor.



APTALCA YAPILMIŞ BİR KURGU


Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş: Haberlerin bir kredibilitesi yok. İnsanlardaki genel kanı bunun bir Bu mizansen olduğu yönünde. Türkiye'de böyle mizansenler yapıldı. Bülent Arınç'a suikast da böyle bir mizansendir. Yine burada suikast notu vardı, yuttu denildi.



BİRAZ FİLM İZLESİNLER


O dönemi de kuşku ile karşılamıştım. Çok üst düzey bir PKK'lı ‘sevgili PKK'lı bunları bunları yap, şunları şunları gözlerinden öp bilmem ne' demez. Gizli mesajlar, notlar böyle yapılmaz. Hiç mi film seyretmediniz? Bu kadar ağır bir propaganda makinesi varken önümüzde bunların belli oranda etkisi olabilir. Ne kadar aptalca kurgular yapılıyor. Biraz daha zekice olsun bu iş.


ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Hizmet Hareketi'ne kurulan tezgaha büyük tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER