Hitit İlahiyat'a Sudan'dan öğretim üyesi geldi


Çorum Hitit Üniversitesi kadrosundaki yabancı uyruklu öğretim üyesi sayısı artıyor. Son olarak Sudan'dan gelen bir öğretim üyesi İlahiyat Fakültesi'nde göreve başladı.

Sudan'daki Al-Neelain Üniversitesi'nden gelerek İlahiyat Fakültesi İslami Bilimler Bölümü kadrosuna katılan Yrd. Doç. Dr. Eltom Muhammed Elmoshraf, Mevlana Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ile Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.

Uluslararası işbirlikleri kapsamında yapılan çalışmaların somut çıktılarını görmenin gurur verici olduğunu söyleyen Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi'ne farklı ülkelerden gelen taleplerin hızla çoğalmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Uluslararası gelişimin her geçen gün arttırılması için çalışmaların devam edeceğini açıklayan Alkan, Yrd. Doç. Dr. Eltom Muhammed Elmoshraf'a başarılar diledi.

Türkiye'ye ve Çorum'a ilk kez geldiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Eltom Muhammed Elmoshraf ise kendisine gösterilen yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 46 ülkeden 120 üniversite ile anlaşma yapan Hitit Üniversitesi'ndeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 15'e ulaştı. Hitit'te gerçekleşen son atamalar ile birlikte öğretim üyesi sayısı 226 oldu. Bunlardan 48'i profesör, 32'si doçent ve 146'sı da yardımcı doçent olarak görev yapıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Hitit İlahiyat'a Sudan'dan öğretim üyesi geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER