Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutukluğuna yapılan itirazın mahkemece reddedildiğini açıkladı.

Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Medyaya darbe operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve senaryodan tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna yapılan itiraz 'yayın politikası' gerekçesiyle reddedildi. 129 gündür Silivri Cezaevi'nde senaryodan tutuklu bulunanan Yayın Grubu Başkanımız Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, skandal gerekçenin detaylarını anlattı.
Samanyolu Televizyonu'nun yaptığı yayınlar nedeniyle tutukluğa itirazın reddedildiğini söyleyen Duran, yapılan yayınlar  birilerinin hoşuna gitmemiş ve birileri talimatı vermişler" dedi. Kararın iki gün geç yani 32. günde (CMK'ye göre 30 gün içinde değerlendirilmesi gerekiyor.) açıklanarak hukuka aykırı şekilde sürenin uzatıldığını belirten  Duran şöyle konuştu:  "Kayıt alınması talebini reddediyorlar. Biz anlattığımız şeyleri hakime söylüyoruz. Hakim de kendisi buradan uyarlama yaparak kendi cümlelerini yansıtıyor. Bu da ciddi anlamda savunmanın kısıtlanması sonucunu doğuruyor. Buna yönelik talebimiz de hukuka aykırı bir şekilde reddedildi. Sayın Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına yapılan itirazın reddinin gerekçesi olarak Hidayet Karaca'nın örgütün yayın politikasına uygun yayınlar yaparak örgüt yöneticisi olduğu gibi sadece bundan ibaret bir gerekçe yazılmış. Yani Hidayet Karaca sadece Samanyolu Televizyonu'nun yaptığı yayınlar nedeniyle şuan tutuklu bulunuyor. Başka hiçbir delil yok. Silahlı örgüt yöneticisi olmakla isnat edilmesine rağmen bir şiddet eylemi yok, birine bir talimat yok ve aynı dosyada birlikte tutuklanan polislerle bağlantıyı aynı örgüt içinde bulunmasını ortaya koyacak rabıtayı illiyeti de kesinlikle bu dosyada göremiyoruz. Sadece Samanyolu yayın politikasının yaptığı yayınlar. Yani bu yayınlar birilerinin hoşuna gitmemiş ve birileri talimatı vermişler."
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna itiraz reddedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER