Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu yaşadıklarını anlattı

CHP Cezaevi Komisyonu, aralarında Taraf yazarı Mehmet Baransu ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu tutuklu gazetecileri ziyaret etti.

Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu yaşadıklarını anlattı

Ziyarete ilişkin rapor dün yayımlandı. Baransu, CHP komisyonuna 120 gün tecrit altında tek başına bırakıldığı hücreyi ve yaşadıklarını anlatırken, Karaca da El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı Taşhiye Örgütü üyeliği ile suçlanıyorum. 30-35 metrekare koğuşta üç kişi kalıyoruz. Delil yok. TV’lerimizi susturma operasyonu” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer tarafından hazırlanan raporda yer alan Baransu’nun bazı ifadeleri şöyle:

BARANSU: ÇAY KAPAĞIYLA YEMEK YEDİM

“Metris’te 70 gün kaldım. Sonra buraya aldılar. Cezaevinde 120 gün yalnız bıraktılar. Stresten 6-7 kg verdim. Sonra gazeteler bu durumu yazınca yanıma bir kişi verdiler. Şu anda 2 kişi kalıyoruz. 120 gün spora tek çıktım. Şu anda 4 kişi çıkıyoruz haftada bir sefer. Sohbet hakkı kullandırılmıyor. Tomurcuk çayın kapağı ile yemek yedim. ‘Cezaevi hazır değil diye kaşık yok’ dediler. 10 kitap sınırı var. Bilgisayar yok, savunmamı elle yazıyorum. Adil bir şekilde savunma hazırlayamıyorum. Eşim ziyaretlerde sıkıntı yaşıyor. Sabah 9’a görüş koyuyorlar. İstanbul’un öbür ucundan nasıl gelecek?”

"DELİL YOK, TV'LERİMİZİ SUSTURMA OPERASYONU"

Hidayet Karaca’nın şu ifadeleri de CHP’nin raporunda yer aldı: “El Kaide bağlantılı Taşhiye Örgütü üyeliği ile suçlanıyorum. 35 metrekare koğuşta üç kişi kalıyoruz. Delil yok. TV’lerimizi susturma operasyonu.Terör örgütü yöneticisi olmakla suçlanıyorum. Eşlerimiz aramada sıkıntı çekiyor. Etekte metal var, etekle giremezsin diyorlar. Eşim eteğini çıkarıp pardesü ile görüşe geldi.’’ Odak dergisi Sahibi Erol Zavar şunları söyledi: “2000 yılında ‘Direniş Hareketi’ne üyelikten müebbet hapis cezası aldım. Mesane kanseri ve KOAH hastasıyım. Her yıl ameliyat oluyorum.” Atılım Gazetesi sahibi Hatice Duman’ın ifadeleri şu yönde: Anayasa Mahkemesi’nde uzun tutukluluk nedeniyle hak ihlaline ilişkin bireysel başvurusu iki yıldan fazla bir süredir beklemede.”

<< Önceki Haber Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu yaşadıklarını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER