‘Heyy sen' yazısına takipsizlik

Hasan Cemal'e, hakkında köşe yazılarından dolayı Cumhurbaşkanı'na hakaret suçuyla açılan iki ayrı soruşturmadan da takipsizlik verildi.

‘Heyy sen' yazısına takipsizlik

Usta gazetecinin T24 internet haber sitesinde 7 Eylül tarihinde yayınlanan ‘Heyy sen' ve 12 Ağustos'ta kaleme aldığı ‘Akan kanın bir numaralı sorumlusu, Saray'daki Sultan'dır, nokta' başlıklı köşe yazıları nedeniyle soruşturma açılmıştı. Söz konusu yazılar ‘eleştiri' kapsamında değerlendirilerek dava açılmasına gerek görülmedi.

Soruşturmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde adliyeye giderek ifade veren Hasan Cemal, çıkışta yaptığı açıklamada “Bu dünya despotlara kalmaz çünkü sonunda demokrasiyi, özgürlüğü, insan haklarını, mesleklerinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü savunanlar kazanır.” ifadelerini kullanmıştı.

Cemal'in ‘Hey sen!! başlıklı yazısıyla ilgili İstanbul basın savcısı Emin Aydinç, diğer yazısıyla ilgili Savcı Umut Tepe aynı gün içinde Takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararları usul gereği başsavcılığın onayından geçiyor. Başsavcılık bu kararı onaylarsa dosyalar kapanacak ancak Başsavcılık iddianame düzenlenmesini de isteyebilir. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının bu takipsizlik kararına, Sulh Ceza Hâkimliği'ne itiraz etme yolu da açık. Hasan Cemal, takipsizlik verilen ‘Heyy sen!' başlıklı yazısında “Heyy sen! Bak, şimdi oluk gibi kan akıyor. Ve sen hâlâ televizyon ekranlarında ‘400 milletvekili'nden söz edebiliyorsun. Yazıktır, günahtır. Hiç mi vicdanın sızlamıyor?. İnsan ne söyleyeceğini şaşırıyor. Ama bir noktayı bir kez daha vurgulamaktan beni hiçbir şey alıkoyamaz. Heyy sen! Akmakta olan kanın baş sorumlusu sensin.” demişti.
<< Önceki Haber ‘Heyy sen' yazısına takipsizlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER