Her 5 Rusya vatandaşından 4'ü Putin'den memnun


Rusya bağımsız araştırma şirketi Levada Center'ın Ocak ayında yaptığı ankete göre Rusya'da halkın yüzde 82'si Devlet Başkanı Vladimir Putin'den memnun olduğunu ifade etti. Halkın yüzde 18'i ise Vladimir Putin'in faaliyetlerini onaylamadığını açıkladı.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ise Rusya halkından Putin kadar destek göremedi. Medvedev'in başbakanlık görevinden memnun olanların oranı yüzde 56'da kalırken, halkın yüzde 42'si Medvedev'in çalışmalarını onaylamadığının belirtti. Rusya hükümetine destek oranları da Medvedev'e verilen destekle paralellik gösterdi. Rusların yarısı hükümetin faaliyetlerini onayladıklarını ifade etti.

Ankete katılanlardan ayrıca en çok güvendikleri 5 politikacının isimleri istendi. Buna göre Putin katılımcıların yüzde 58'inin listesine girerken, ikinci sırada yüzde 26 ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yer aldı. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yüzde 20 ile üçüncü sırada kendine yer buldu. Ankete katılanların yüzde 11'i hiçbir politikacıya güvenmediğini, yüzde 14'ü ise politikayla ilgilenmediğini ifade etti.

Ayrıca vatandaşların yüzde 45'i Rusya'da işlerin yolunda gittiği yönünde görüş bildirdi. Bu oran Aralıkta yüzde 56, Kasım ayında ise yüzde 55 olarak hesaplanmıştı.

Anket, Rusya'nın 48 ayrı bölgesinden 1600 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
CİHAN
<< Önceki Haber Her 5 Rusya vatandaşından 4'ü Putin'den memnun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER