Hem felç oldu hem de hasar masrafını istediler

Bodrum'da yolun karşısına geçerken bir otomobilin aynasının çarpması sonucu ağır yaralanıp, bilincini kaybeden ve vücudunun sağ tarafı felç olan 78 yaşındaki Ahmet Ali Yıldırım'ın yakınları, sigorta şirketinden gelen ödeme emriyle şaşkına döndü. Sigorta şirketi, bilirkişi raporunda yüzde 100 kusurlu bulunan Yıldırım'dan, otomobildeki 10 bin 897 lira 93 kuruşluk hasarın karşılamasını istedi. Yıldırım'ın yakınları dava açacaklarını söyledi.

Hem felç oldu hem de hasar masrafını istediler

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde balıkçılık yapan evli ve 2 çocuk sahibi Ahmet Ali Yıldırım'a, geçen 15 Ocak sabahı marketten dönerken, Mehmet Hilmi Caddesi'nden yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Yıldırım'a, Bodrum'da kasap dükkanı işleten 38 yaşındaki Murat Demir'in kullandığı 48 BK 040 plakalı otomobilin aynası çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yere düşen Yıldırım, ağır yaralandı. Bilirkişi raporunda, 150 metre ilerideki yaya geçidini kullanmadığı için yüzde 100 kusurlu bulunan Yıldırım, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale ardından Yıldırım, önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ardınan da yer olmadığı gerekçesiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'ne sevk edildi. Kazadan 12 saat sonra yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınabilen Yıldırım'ın beyne giden damarlarında pıhtı birikmesi ve ödem oluşması nedeniyle sağ tarafı tamamen felç oldu. Konuşma ve beslenme yeteneğini yitirdiği ortaya çıktı. 2.5 ay tedavi altında tutulan Yıldırım, "Bundan fazla düzelme olmaz" denilerek geçen 1 Nisan'da taburcu edilip, Bodrum'daki evine gönderildi. Yatalak olarak mideden beslenen ve bilinci yerinde olmadığından yaşamını eşi 67 yaşındaki Nagehan Yıldırım ve kızı 46 yaşındaki Müjgan Karaçam'ın desteğiyle sürdüren Yıldırım'ın yakınları, geçen pazar günü 10 bin 897 lira 93 kuruşluk ödeme talimatı ile şaşkına döndü. Bugüne kadar tedavisi için 40 bin lira harcama yapılan Yıldırım'ın sağlığına kavuşması için umutlarını koruyan ailesi, henüz bir dava açılmamışken, kendilerine bir sigorta şirketi tarafından (Sompo Japan Sigorta) gönderilen ödeme talimatında, kaza sırasında BMW marka otomobilin sağ aynasının kırıldığının, kapısının hasar gördüğünün ve oluşan 10 bin 897 lira 93 kuruşluk hasarın bir hafta içinde ödenmesi gerektiğinin, aksi takdirde dava açılıp, yasal faizleri ve avukatlık ücretiyle birlilkte haciz işlemlerine başlanacağının bildirilmesiyle şoke oldu. Ödeme talimatında Yıldırım'ın yüzde 100 kusurlu olduğu da vurgulandı.

"DAVA AÇACAĞIZ"

Babasının başında yaşadıklarını DHA muhabirine anlatan Müjgan Karaçam, şöyle konuştu:

"Babam yaşam mücadelesi verirken, tam bayram öncesi sigorta şirketinin, kırılan aynanın parasını talep eden yazısı bizleri gerçekten şoke etti. Kaldı ki bu kaza ile ilgili tek bir dava açılmadığı gibi ne kaza yapan otomobili gördük ne de yapılan tamiratın faturasını. Adamı öldüremedik, bari parasını alalım zihniyeti hangi vicdana, hangi ahlaka sığar? Biz de şimdi dava açarak kaza anındaki bölgedeki işyerlerinin kamera kayıtlarını isteyeceğiz. Çünkü kentin ortasındaki bir caddede yaya karşıdan karşıya geçerken otomobil ona çarpıyor. Ve sadece bilirkişinin asli kusur bulması nedeniyle sigorta şirketi babamın hayatının değil kırılan aynanın parasının peşine düşmüş. Davayı açacağız. Gerekirse konuyu AİHM'e kadar taşıyacağız. Bugüne kadar aile olarak babamı yaşatmak için bunların peşine düşemedik. Otomobilin çarptığı yaya ölüm kalım mücadelesi veriyor, birisi otomobilin tamiri peşine, diğeri kırılan aynanın parasının peşine düşmüş."

SİGORTA TEMSİLCİSİ: GENEL MÜDÜRLÜKLE GÖRÜŞECEĞİM

Sigorta şirketinin Turgutreis temsilcisi İbrahim Kılavuz, "Kazada yaralanan kişinin durumunun bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Sigorta şirketinin hasarla ilgili bölümü bu tür resmi işlemleri yapabilir. Ancak gönderilen faturanın düzeltilmesi konusunda bayram sonrası şirket üst düzey görevlileri ile görüşeceğim" dedi.

“YAYA PLAKALI ARACINIZLA KAZA YAPTINIZ PARASINI ÖDEYİNİZ” TUTANAĞI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Muğla'nın bodrum ilçesinde ocak ayında otomobilin çarpması sonucu felç geçiren ve yaşam mücadelesi veren balıkçı Mehmet Ali Yıldırım’a kasko şirketi tarafından gönderilen borç tutanağı görenleri şaşkına çevirdi. Tutanak 10.897.93 TL. olan borcun en kısa zamanda ödenmesi aksi takdirde icra ve haciz işlemlerinin başlatılacağı belirtilirken “Maliki-sürücüsü olduğunuz YAYA PLAKALI ARACINIZLA yüzde 100 kusurlu olarak 15.01.2016 tarihinde yaptığınız trafik kazası sonucu şirketimize sigortalı 48 BK 040 plakalı araca çarparak maddi hasar meydana gelmiştir” denildiği görüldü.

DHA
<< Önceki Haber Hem felç oldu hem de hasar masrafını istediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER