HDP'ye büyük operasyon... 6 yıl önceki olayların soruşturmasını yeni açtılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) hedef alan büyük bir operasyon başlattı.

SHABER3.COM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı verilenler arasında Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP eski milletvekilleri var.
6-7 Ekim 2014'te 46 kişinin hayatını kaybettiği ve 882 kişinin yaralandığı Kobane olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. 12 Ekim 2014'te gerçekleştirilen Kobane'ye destek dair ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “Kobane soruşturması” kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi.

Gözaltı kararı verilenler arasında HDP'li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de olduğu belirtildi.

AYHAN BİLGEN VE SIRRI SÜREYYA ÖNDER GÖZALTINDA

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, gazeteci Hakan Gülseven, HDP RTÜK Üyesi Ali Ürküt, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Nazmi Gür, HDP'nin eski MYK Üyesi Can Memiş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi evlerine düzenlenen polis baskınında gözaltına alındı.

HDP MYK’si, 5-8 Ekim eylemleri esnasında yaptığı açıklamayla iktidarın Kobane politikasını eleştirmiş ve halka duyarlılık çağrısı yapmıştı.

Soruşturma kapsamında şafak vakti Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’nin evine baskın düzenleyen polisler, evde arama gerçekleştirdi. Bilgen'in evinin önünde toplanan partililer duruma tepki gösterdi.

Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Sırrı Süreyya Önder bu sabah şafak vakti evlerinde gözaltına alındı.
HDP Ankara eski Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder de gözaltı kararı verilen isimler arasında yer alıyor.

ALTAN TAN: GÖZALTINA ALINIYORUM


Eski HDP Milletvekili Altan Tan da gözaltına alındığını duyurdu. Tan şahsi Twitter hesabında, "Şuan Diyarbakır'daki evimden Ankara'ya götürülmek üzere göz altına alınıyorum. Evimde de arama yapılıyor." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber HDP'ye büyük operasyon... 6 yıl önceki olayların soruşturmasını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER