HDP'den kayyum memnuniyeti

Şırnak ve Hakkari'nin ilçe olması ve Belediyelere kayyum atanması ile ilgili düzenlemenin 4 partinin ortak genelgesi ile torba yasasından çıkarılması, HDP cephesinde memnuniyetle karşılandı.

HDP'den kayyum memnuniyeti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak ve Hakkari'nin ilçe olması ve Belediyelere kayyum atanması ile ilgili düzenlemenin 4 partinin ortak genelgesi ile torba yasasından çıkarılmasının önemli olduğunu söyledi. Demirtaş, "Benzer uzlaşma arayışlarının sürdürülmesi bütün ülkenin menfaatine olacaktır" dedi.

TBMM'deki görüşmelerde torba yasasında yer alan ancak 4 partinin ortak önergesi ile geri çekilen düzenleme ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görüşlerini Twitter hesabında paylaştı. Demirtaş, kayyum ve Hakkari-Şırnak hususlarında uzlaşma sağlanmış olmasının önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Yanlışta ısrar etmenin hiç kimseye yararı olmazdı. Benzer uzlaşma arayışlarının, toplumun acil sorunlarının çözümü doğrultusunda sürdürülmesi bütün ülkenin menfaatine olacaktır. Siyaseti kin ve intikam aracı olarak değil, çözüm mekanizması olarak görüp işletmek herkesin görevi olmalıdır. Yeni anayasa dahil bütün önemli konularda kapsayıcı-ilkeli uzlaşmaya, barışa katkı sunacak her türlü işbirliğine HDP katkı sunacaktır."

Garo Paylan: Umutlarımızın düşük olduğu anda maddeler geri çekildi

HDP'li GAro Paylan, Genel Kurul'da görüşülen torba yasadaki Hakkari ve Şırnak'ın il olması ile belediyelere kayyum atanmasına ilişkin maddelerin geri çekilmesine ilişkin “Dün gece umutlarımızın düşük olduğu bir anda tekrar uzlaşıyı devreye sokmamız kritik olan kayyum maddesinin, Hakkari ve Şırnak maddesinin geri çekilmesi çok önemliydi" dedi.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, torba yasadaki Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olması ve kayyum atanmasına ilişkin maddenin Genel Kurul'da geri çekilmesine ilişkin “Dün gece ortaya çıkan tablo eksikliklere rağmen itirazlarımıza rağmen olumlu bir gelişmedir. Siyasetin görevi toplumsal talebi dikkate alarak yasa yapmaktır. Demokratikleşme e toplumsal barış ilişkisini bir kez daha düşünmemiz gerektiğini bize dün gece gösterdi. Dün gece ortaya çıkan uzlaşma Türkiye'de yeni sayfanın açılmasına siyaseti diyalogla sorunları çözmesine yetmeyebilir ama bu düzenleme sağlanmasaydı bunu toplumda gerileme, kamplaşmaya hizmet edeceği çok açıktı. diye konuştu.

"UMUTLARIMIZIN DÜŞÜK OLDUĞU ANDA MADDELER GERİ ÇEKİLDİ"

HDP İstanbul Milletvekili GAro Paylan ise konuya ilişkin şöyle konuştu: Dün gece umutlarımızın düşük olduğu bir anda tekrar uzlaşıyı devreye sokmamız kritik olan kayyum maddesinin, Hakkari ve Şırnak maddesinin geri çekilmesi çok önemliydi. Ancak hala çok kritik iki madde var müzakere edilmesini istiyoruz. 23'üncü madde ve 50'nci madde bunlar. Tasarı 80 madde ve bütünü için hala oylama yapılmadı. Hala müzakere içim şansımız var. O anlamda en az kayyum kadar önemli olduğunu düşünüyoruz bu maddelerin
<< Önceki Haber HDP'den kayyum memnuniyeti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER