HDP'den @DrBereday açıklaması

HDP, Ankara'daki terör saldırısı öncesinde "Bomba Ankara'da patlayacak" şeklinde tweet atan sosyal medya hesabı hakkında açıklama yaptı.

HDP'den @DrBereday açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimi, hükümet yanlısı basın organlarında ilişkilendirilmeye çalışılan @DrBereday nick'li Twitter hesabının sahibi olarak ismi geçen kişinin (E.Ö.) partilerinde resmi ya da gönüllü olarak herhangi bir görevi bulunmadığını belirterek, "Üstelik bu kişinin HDP karşıtlığı, AKP yanlısı olarak da bilinen, televizyon ve gazetelerde yorumculuk yapan İlhami Işık tarafından da kamuoyuyla paylaşılmıştır. Hal böyleyken ve konuya dair daha önce de 10 Ekim ve 11 Ekim tarihlerinde konuya ilişkin 2 ayrı yazılı açıklama yapmalarına rağmen, AK trollerce saldırının hemen ardından başlatıldığını bu kampanyanın trolleşmiş yandaş basın ve trolleşmiş hükümet tarafından tırmandırılarak sürdürülmesinin, ibret ve kaygı verici." olduğu ifade edildi.

HDP genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu Twitter hesaplarına dair kamuoyuna yaptığımız açıklamalardan sonra 'Demirtaş’ın adamları çıktı' başlıklı yazıyı yazan kişi 'gazeteci', bu yazıyı yayınlayan neşriyat da 'gazete' değildir." vurgusu yapıldı.
 
Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği "Twitter hesapları ve verilen bazı IP adreslerinden hareketle ulaştığımız sonuçlarla da görüyoruz ki, bu saldırılarda hem DAEŞ hem PKK, etkin rol oynama ihtimalleri yüksek olan örgütler" sözleri, kendisinin soruşturmaya dair ne kadar gayriciddi, sorumsuz ve şuursuz bir yaklaşım içinde olduğunu gözler önüne sermekte, kamuoyuna yönelik bu manipülasyonun asıl nedenini de ortaya koymaktadır: Hükümet, kendi siyasi sorumluluğunun üzerini örtmeyi ve kasıtlı olarak yarattığı kutuplaşma ve linç ortamını sürdürülebilir kılmayı hedeflemektedir.
Bu ve benzeri kampanyaların, Saray-AKP ikilisinin kalkıştığı sivil darbenin halkla ilişkiler ayağı olduğu açıktır. Bu telaşlı ve eğreti faaliyet bir acz göstergesidir ve hükümetin 'Barış Mitingi Katliamı'nın arkasındaki güçleri aydınlatmaktan ve IŞİD ve benzeri güçlerle mücadeleden çok kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedeflediğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu tür art niyetli yayınlara karşı halklarımızı sorgulayıcı ve şüpheci olmaya davet ediyoruz."

Hükümeti, gerçekleri bulandırmak ve karartmak yerine, 'Barış Mitingi Katliamı'nı ciddiyetle soruşturarak faillerini ortaya çıkartmaya davet eden HDP yönetimi, "Ayrıca da süregiden kara propaganda kampanyaları ve haber alma özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların bu amaca hizmet edemeyeceğini hatırlatıyoruz. Bizler bu hukuki ve demokratik hesap sorma sürecinin ve medyadaki basın ahlakını çiğneyen yayınların ve yalanların hukuki takipçisi olmayı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber HDP'den @DrBereday açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER