HDP'den CHP'ye sert tepki...

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ile HDP'li Sırrı Sakık, 'Demirtaş serbest bırakılsın' diyen CHP milletvekillerine tepki gösterdi.

SHABER3.COM

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, yaklaşık 1.5 yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan CHP milletvekillerini “Dürüst olmamakla” suçladı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Pir, “İkinci turda HDP'lilerin oyunu istemeye yüzümüz olsun diye 'Demirtaş'ı serbest bırakın' twitleri atan CHP vekillerine: Bugüne kadar neredeydiniz? Dürüst olun, dürüst!” ifadelerini kullandı.

SIRRI SAKIK'TAN CHP'YE: BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!

Sırrı Sakık, "Demirtaş’ın cezaevine girmesine birinci sebep sizsiniz.Her yerde devrimcilikten bahsedeceksiniz sonrada gidip hem ülkücülerle ittifak kuracaksınız hem de günah çıkarma seanslarıyla Kürtlerin ağzına bir parmak bal çalıp Demirtaş’a özgürlük isteyeceksiniz.Bu ne yaman çelişki CHP" ifadelerini kullandı.

Sakık'ın mesajı sosyal medyada tartışma yarattı.

?CHP’nin İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Sezgin Tanrıkulu, kişisel Twitter hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise adaylığının açıklanmasının ardından gerçekleştirdiği ilk mitingde "Akşener'le uğraşma, Perinçek'le uğraşma, Demirtaş'ı hapse atma, böyle olmaz" diyerek Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

 CHP'li vekillerin paylaşımları şöyleydi:

Barış Yarkadaş: "Cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Adaylar alanlara çıkacak ve oy isteyecek. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ise hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutuluyor. Bu yüzden propaganda yapabilme imkanı yok. Bu ayıba ve haksızlığa son verilmeli, Demirtaş derhal tahliye edilmelidir."

 Eren Erdem: "HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın mahkemede kesilmiş cezası ve hükmü yok. Ve halen tutuklu. Bir adayın, hem de tüm yükümlülükleri tamamlayıp Cumhurun başına aday olmuş bir siyasetçinin tutukluluğu, seçim adaletine gölge düşürecektir. Serbest kalmalıdır."

Sezgin Tanrıkulu: "HDP tarafından resmen Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Selahattin Demirtaş’ın halen milletvekilidir ve kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmamaktadır.Tutuklu olması haksız,hukuka ve seçimlerin eşit koşullarda yapılması ilkesine aykırıdır.S.Demirtaş derhal tahliye edilmelidir."
<< Önceki Haber HDP'den CHP'ye sert tepki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER