HDP Van Milletvekili Hezer: PKK terör örgütü değildir dediği için öldürüldü


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için Van'da basın açıklaması düzenlendi. HDP Van İl Başkanlığı binası önündeki basın açıklaması öncesinde yürüyüş yapılmak istendi. Polis yürüyüşe izin vermedi toplanan kalabalık Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinde devleti suçladı. Elçi'nin, 'PKK terör örgütü değildir' dediği için öldürüldüğünü söyleyen Hezer, 40 yıldır aynı durumları yaşadıklarını belirtti. Hezer, "Tahir Elçi bir insan hakları savunucusuydu. 'PKK terör örgütü değildir' dediği için önce saray talimatı ile yargı kıskacına alındı tutuklanamadı ama diğer seçeneği sundular. Kafasına bir kurşun vurarak onu katlettiler." dedi.

İsim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen milletvekili Hezer, "Artık insanlık suçu dosyalarınız büyüdükçe büyüdü, yaptırdığınız o saray suç dosyaları ile doldu" şeklinde konuştu.

Özyönetim vurgusu yapan HDP'li Vekil Hezer, "Özgürlük kendini yönetmekle başlar biz de başta Kürt halkı olarak Türkiye halkları ile sizin diktatoryal yönetiminize karşı kendi kararlarımızla bir yaşam inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından kısa süreli gerginlik yaşandı, açıklama olaysız bir şekilde sona erdi.Milletvekili-Hezer-PKK-teror-orgutu-degildir-dedigi-icin-olduruldu-1950152.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber HDP Van Milletvekili Hezer: PKK terör örgütü değildir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER