'HDP'nin barajı aşmasıyla birlikte Ak Parti'deki çözülme hızlanacaktır'


HDP Ankara 2. Bölge milletvekili adayı Mahmut Memduh Uyan, HDP' nin barajı aşmasıyla birlikte yaratacağı siyasi sonuçlardan, iktidarın 'ürküntü ve telaş' içinde olduğunu savundu. Uyan, "AKP mutlaka yüzde 40'lar civarında oy aldığında belli bir miktarda milletvekili sayısı düşmüş olacaktır ve kendi içlerindeki bu çatışma ve çözülme hızlanacaktır." dedi.

Ankara HDP milletvekili adayları, Mülkiyeliler Birliği'nde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada HDP Ankara İl Eş Başkanı Lokman Ergün, 7 Haziran seçimlerine yaklaşık 4 bin tane gönüllüsüyle 46 tane seçim ofisiyle seçimlere hazırlandıklarını söyledi. HDP Ankara 2. Bölge milletvekili adayı Mahmut Memduh Uyan ise 'eşitsiz' bir seçim yarışı yapıldığını öne sürerek, olanakların her parti için aynı olmadığını savundu.

Birçok yerde seçim bürosu açtıklarını ama birçok yerde de seçim bürosu açamadıklarını belirten Uyan, şunları kaydetti: "Çünkü HDP' ye seçim bürosu vermiyorlar. İnsanlar da haksız değiller neden derseniz bu iktidar seçim güvenliğini sağlama açısından hiçbir şey yapmıyor. HDP'nin Genel Merkezi'nin kurşunlanması Mersin ve Adana'daki il binalarının bombalanması, Eş Genel Başkanı'nın evine polislerin akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili arama yapıyoruz diye gelmeleri, birçok büromuzun taşlanmış olması zaten insanları HDP'ye karşı kolayca bürosunu vermesini engelliyor. Buna rağmen çok farklı bir seçim süreci yaşıyoruz. Arkadaşlarımız, gönüllülerimiz bu seçim sürecinde yaratıcılıklarını ortaya koyuyor."

Uyan, HDP'nin barajı aşmasının yaratacağı siyasi sonuçlardan, iktidarın 'ürküntü ve telaş' içinde olduğunu savunarak, şu ifadeleri kullandı: "Bir iktidar sürecinde yüzde 10'u geçen bir partinin kendilerini sınırlamasıyla doğacak gelişmelerden büyük bir ürküntü içindeler. AKP mutlaka yüzde 40'lar civarında oy aldığında belli bir miktarda milletvekili sayısı düşmüş olacaktır ve kendi içlerindeki bu çatışma, çözülme hızlanacaktır. İktidarın içine girmiş olduğu bu karanlık ilişkilerden sınırlanması açısından da HDP' nin barajı aşmasının siyasal sonuçlar yaratacağını düşünüyoruz."

Toplantıda, Ankara 2. bölge milletvekili adayı Orhan Çelebi ekonomiyle ilgili HDP Ankara 2. bölge milletvekili adayı Kamber Ateş ise çözüm süreciyle ilgili bir değerlendirme yaptı. HDP' nin en genç adaylarından biri olan 25 yaşındaki Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olan Burcu Yıldırım da gençlik ve kadınlar üzerine bir konuşma yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber 'HDP'nin barajı aşmasıyla birlikte Ak Parti'deki çözülme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER