HDP'lilerden Nusaybin protestosu


HDP'li bir grup, Nusaybin'de yaşanan sokağa çıkma yasaklarını ve operasyonları protesto etti. Açıklama sırasında gruba yaklaşan bir kadın, tepki göstererek HDP'li milletvekilinin elinden mikrofonu almak istedi.

Mecidiyeköy'de bir alışveriş merkezinin önünde toplanan grup, Nusaybin'deki sokağa çıkma yasaklarını ve yapılan operasyonları protesto etti. HDP bayrakları açan grup bir süre hükümet aleyhine slogan attı. Grup daha sonra açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataç, "Şehirler, ilçeler, mahalleler ablukalar altına alınıyor. Olağanüstü haller ilan ediliyor ve siviller katlediliyor. Bizler de elbette bunlar karşısında sessiz kalmayacağız. Nasıl yüz yıldır bize yönelik yapılan bu saldırılarda, bu tekçi uygulamalarda kendi olanaklarımızla, dişimzle tırnağımızla direniş göstererek mücadelemizi yürüttüysek bugün de aynı şekilde bize yönelik saldırılar karşısında boyun bükmeyeceğiz ve direnişimizi devam ettireceğiz. Halkın istediği bu ülkede, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi demokratik bir ortamda kendi dilini konuşmak, kendi inancına sahip çıkmak, kendi cinsiyet kimliğiyle özgürce bir şekilde yaşamak, kendi fikirlerini ifade etmek isterken malesef faşist bir anlayışla, yıllardır iktidarda bulunan bu anlayışlar, sürekli insanların bu demokratik yönlerini baskı altında tutmaya çalışıyor." dedi.

Erdal Ataç'ın açıklama yaptığı sırada yanına gelen yaşlı bir kadın, 'Daha ne istiyorsunuz' diye tepki göstererek Ataç'ın elindeki mikrofonu almaya çalıştı. Yaşlı kadın polis ekipleri tarafından alandan uzaklaştırıldı. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber HDP'lilerden Nusaybin protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER