HDP'li Paylan'dan Maliye Bakanı'na: Savaş karşıtı bir insana benziyorsunuz


Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. 5 maddeden oluşan tasarı, 2016 Yılı Merkez Yönetim Bütçesi yürürlüğe girinceye kadar 2016 yılının ilk üç aylık döneminde merkezi yönetim harcamalarının yapılmasına ve gelirlerinin tahsiline imkan verecek.

Bütçe görüşmelerinde bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, çözüm sürecinin derin dondurucudan çıkarılması gerektiğini söyledi. "Özgürlükcü demokratik bir bütçe istiyoruz. Sayın bakan, özgürlük ve güvenliğe ne kadar para haracayacaksınız?" diyen Paylan, "Örtülü ödenekte çok ciddi artış var. Artı, bir de hesabını soramayacağımız, sorumsuz Cumhurbaşkanı örtülü ödenek çıktı. Bu rakamları rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÖZEL HAREKETLE ÇIKARAMAZSINIZ; BUGÜN ÇIKARIRSINIZ YARIN YİNE KAZARLAR"

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili gelişmeleri de aktaran HDP İstanbul Milletvekili ile Maliye Bakanı Naci Ağbal arasında tartışma yaşandı. İnsanların can ve mal güvenliğini sağlamak, özgürlük getirmek için operasyonların yapıldığını söyleyen Ağbal'a, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Özel hareketle çıkaramazsınız. Konuşarak, anlaşarak çıkarırsınız. Bugün çıkarırsınız yarın niye kazarlar." karşılığını verdi.

Bosna örneği veren HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'a da Maliye Bakanı Naci Ağbal karşı çıktı. Ağbal, "Yanlış örnek veriyorsunuz. Can ve mal güvenliğini sağlayıp o bölgeye özürlüğü getirmek istiyoruz." diye konuştu. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise "Masa devrildi. Cumhurbaşkanı derin dondurcuya kaldırdı. Bir valiye telefon açtığınızda çıkmayabiliyor. Konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Hendek, barikat, TOMA'lar yoktu. Hayat canlanmıştı. Hayatı bir daha geri dönmeyecek şekilde canlandıralım. Hamaset diliyle birşey çözemeyiz. Diyalogla, istişare ve çözüm masasıyla bunu çözebiliriz." şeklinde konuştu.

"O MAHALLEDE O SİLAHLARIN NE İŞİ VAR?

Bu sözler üzerine Bakan Ağbal, "O mahallede o silahların ne işi var?" diye sordu. Paylan ise "Silah olmasın, barikat olmasın; ben çözüm için konuşuyorum." karşılığını verdi. HDP İstanbul Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın bakan barıştan yanasınız. Sözümü geri almak istemiyorum. Çözüm odaklı devreye girilmeli. Para olmazsa savaş olmaz. Özgürlükçülüğe dümen kırın. Ne dışarıda ne içeride imza atmayın. Örtülü ödeneğin büyük bir çoğunluğu silaha gidiyor. Tabi elimizde delil yok ama biliyoruz. Bir kısmını Can Dündar, Erdem Gül çıkardı, içeride. MİT'in bütçesinde böyle bir şey yok. Savaş karşıtı bir insana benziyorsunuz; lütfen savaş karşıtı olarak imza atın."

Yaşanan bu tartışmalar sırasında AK Partili bazı milletvekilleri de Paylan'ın konuşmasına zaman zaman müdahale etmek istedi. Duruma müdahale eden Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Partili vekillerin müdahale etmemesini istedi ve söz istenmesi halinde vereceğini söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Paylan'dan Maliye Bakanı'na: Savaş karşıtı bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER