HDP'li Paylan'dan AK Partililere: Ne çabuk unuttunuz 28 Şubat'ı?


HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, ceberrut bir devlet anlayışının olduğunu belirterek, "Yeni koalisyon ortağınız maalesef tekrar o ceberrut devlet anlayışı oldu. Bakın, bu devlet aklanmadı. Bu devlet hiçbir zaman yüz yıllık karanlığıyla yüzleşmedi. Bu devlet ve bizler, maalesef, hep bir yüzleşme umudumuz vardı, geçmiş yıllarda bu olmuştu ama tekrar o ceberrut devlet anlayışıyla kol kola girdiniz. Ne çabuk unuttunuz başörtüsü zulmünü, ne çabuk unuttunuz 28 Şubatı." dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda geçici bütçe görüşmelerinde konuşan Paylan, bütçenin ademimerkeziyetçi olması gerektiğini ifade etti. "Ankara israf ediyor. Ben israfı Mecliste de görüyorum, her yerde, Ankara'nın her yerinde israf var ve biz halkın vergilerini harcıyoruz burada ve israf ediyoruz Ankara'da." diyen Paylan, barışçı bir bütçe olmadığını ifade etti.

"ÖRTÜLÜ ÖDENEKTE CİDDİ ARTIŞ VAR; BUNUN HAYIR OLMADIĞINI BİLİYORUZ"

"Savaşa kaynak ayırmayalım, hayra kaynak ayıralım, barışa kaynak ayıralım diyorum her anlamda." diyen Paylan, örtülü ödeneğin ciddi anlamda arttığını belirterek, "Bunun hayır olmadığını biliyoruz. Genelde örtülü ödenek dediğimiz silaha kaynak ayırır, maalesef örtülü ödenek rakamları da inanılmaz bir şekilde yükselmiş durumda. Başbakan Hükûmet bütçesini açıklarken 'Güvenlikçi bakışla özgürlükçü bakışı dengeleyeceğiz.' demişti, maalesef kantarın topuzu inanılmaz bir şekilde kaçtı. Özgürlükçü bakış bir kenara kondu; buzdolabına değil, derin dondurucuya kaldırıldı. Biz bir an önce özgürlükçü bakışa dönmek gerektiğini düşünüyoruz. Ve insanlar şu anda en temel haklarından yoksunlar arkadaşlar. Maalesef bütçemiz silaha ayrılıyor, oradaki kirpilere, akreplere ayrılıyor." diye konuştu.

"BU MEMLEKETTE BARIŞ, ADALET, DEMOKRASİ AÇIĞI VAR"

"Bu memlekette toplumsal barış açığı var arkadaşlar, inanılmaz bir şekilde, artan bir şekilde; bu memlekette adalet açığı var, bu memlekette demokrasi açığı var, bu memlekette basın özgürlüğü açığı var ve en önemlisi vicdan açığı var." diyen Paylan, şöyle devam etti: "Vicdanlarımız nerede, onlar da buzdolabında mı? İnsanlar öldürülüp, o araçların arkasında boynuna ip takılıp çekilirken hepimiz gördük, tepki vermedik. Çocuklar öldürülüyor ve vicdanımız maalesef buzdolabında. Bizler tekrar kötülüğün sıradanlaştığı günleri yaşıyoruz maalesef. Bakın, bugün kötülükle uğraşıyoruz. Sebebi şu: Çünkü ceberrut bir devlet anlayışı var. Maalesef ve maalesef, umudumuz olan, hani 'Müslüman demokratlar' olarak adlandırıyordunuz ya kendinizi, geçmişte 'mücadele ediyoruz.' dediğiniz ceberrut bir devlet anlayışı vardı, paralelcilerle beraber yürüyordunuz; paralelcilerle yol ayırdınız ve yeni koalisyon ortağınız maalesef tekrar o ceberrut devlet anlayışı oldu. Bakın, bu devlet aklanmadı. Bu devlet hiçbir zaman yüz yıllık karanlığıyla yüzleşmedi. Bu devlet ve bizler, maalesef, hep bir yüzleşme umudumuz vardı, geçmiş yıllarda bu olmuştu ama tekrar o ceberut devlet anlayışıyla kol kola girdiniz. Ne çabuk unuttunuz başörtüsü zulmünü, ne çabuk unuttunuz 28 Şubatı. Ve bunlarla yüzleşmediğiniz sürece siz de, biz de, hiçbirimiz güvende olmayacağız. Maalesef, o ceberut anlayış bugün bizi kastediyor, yarın tekrar size kastedebilir. O açıdan, bir an önce özgürlükçü bakışa dönelim diyorum el birliğiyle."
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Paylan'dan AK Partililere: Ne çabuk unuttunuz 28... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER