HDP'li Baluken: Cizre'de çıkan yangında 9 kişi öldü


Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Silah seslerinin son 2 gündür arttığı ilçede bir binada çıkan yangında 9 kişinin öldüğü iddia ediliyor. Yangının çıktığı belirtilen binanın bulunduğu Cudi mahallesinde yoğun silah sesleri ve dumanlar yükseliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Cizre'nin Cudi mahallesinde bulunan bir binada çıkan yangının söndürülmediği için 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bize iletildi." dedi. Bir televizyon programına da konuşan Baluken, yangının top atışlarından dolayı çıktığını, binada halen 37 kişinin bulunduğunu söyledi.

Baluken'in paylaştığı tweetler şöyle: "Maalesef Cizre'deki yangına itfaiyenin gitmesini engelleyen AKP hükümeti büyük bir katliam yaptı. Yeni bir Madımak yaşanmış Cizre'nin içinde. Cizre'deki yangın söndürülmediği için 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bize iletildi. Ambulansların yaralıları alması için Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kaybedilecek her saniye yeni can kaybı demek. Cizre Halk Meclisi eş başkanları da yanan bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum. Onların da infaz edilme riski var. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var. Vahşet Bodrum'undan haber beklerken Cizre Madımak'ı ile karşılaşmak! insanlığını yitirmiş katil bir zihniyet kol geziyor maalesef Cizre'de. Şu anda da Cizre Madımak'ını bombalamaya başlamışlar. Ambulanslar yerine bombalar gönderiliyor yaralı olarak bekleyenlere..."

BİNANIN BULUNDUĞU MAHALLEDE YOĞUN SİLAH SESLERİ VE DUMANLAR YÜKSELİYOR

Yangının çıktığı belirtilen Cudi Mahallesinde sabah saatlerinden beri yoğun silah ve top sesleri duyulurken bir binada da yoğun dumanlar yükseliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Baluken: Cizre'de çıkan yangında 9 kişi öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER