HDP İzmir adaylarını tanıttı


HDP, İzmir milletvekili adaylarını tanıttı. Bu amaçla Tepekule Sergi ve Toplantı Sarayı'nda düzenlenen toplantıya İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan ile Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan da katıldı. Açılış konuşmalarını, HDP İzmir İl Eş başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur yaptı.

'DEMOKRATİK ULUSU İNŞA ETME PROJEMİZ VAR'

"Almanya'daki canlardan selam getirdim." diyerek konuşmasına başlayan HDP adayı Doğan, demokratik ulusu inşa etme projeleri olduğunu belirterek, "Halklar, inançlar özgürleşecek, sömürü düzenine son vereceğiz. Halklar ve inançlar arasındaki kadim dostlukları yok etmek isteyen sömürgeci zihniyet, 7 Haziran'da nasıl yenildiyse 1 Kasım'da aynı cevabı alarak yenilecek." dedi. HDP İzmir milletvekili olarak, seçim hükümetinde kısa bir süre Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Doğan, 7 Haziran 2015'teki genel seçimden sonra HDP'nin artık Türkiye partisi olduğuna, gezdiği yerlerde tanıklık ettiğini söyledi. Müslüm Doğan, "HDP, bizim için demokratik ulusu inşa etmemiz yolunda bir fırsattır. Kobani'de kurduğumuz sistemi tüm Türkiye'de kurmak için, herkesin kendini eşit göreceği, eşit yurttaşlığın kurulacağı bir Türkiye için 1 Kasım bir dönemeçtir." diye konuştu.

Tanıtım toplantısının son konuşmasını yapan Milletvekili Kürkçü, salonu Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Yunanca "Merhaba" diye selamladı. 1 Kasım'da İzmir'den dört vekil çıkaracaklarını, Türkiye'den 90 milletvekiliyle Meclis'e gireceklerini iddia ederek, "Eninde sonunda gidecekler, gidecekler, gidecekler. Zamanı gelmiş fikirden daha güçlüsü yoktur. Bütün Türkiye, Erdoğan'ın gitmesinin zamanının geldiğinde hemfikir. Madem ki zamanı gelmiştir, demir tavında dövülmelidir. Onlar nereye gideceklerini düşünsünler. 13 yılda bu ülkeye ettiklerinin hesabını vermek için mahkeme de seçebilir. İtalya'ya mahdumunun yanına da gidebilir ancak hırsızlıklarıyla, cinayetleriyle Tayyip Erdoğan gidecek. 2 Kasım'dan itibaren Aksaray'a doğru yürüyüşümüz başlayacak. Orayı halk sarayı haline getireceğiz." dedi.

HDP ile ilgili 7 Haziran'dan önce sorulan soruların cevabının, 8 Haziran'da "onu başkan yaptırmayarak" alındığını savunan Kürkçü, şunları kaydetti: "Onsuz yaşamayı Türkiye başaracak mı başarmayacak mı? Bu sorunun cevabını vermemiz gerek. Tüm yurttaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Kendi yaşam felsefenize göre iyilik, gerçek yaşam, cennet nedir sorularının yanıtının hepsini HDP'de ifade etmeye özgürsünüz. HDP kimseye, 'Daha önce kime oy vermiştin? Niçin bunu yapmıştın?' diye sormayacak. Tek bir şey soracak, 'Programımıza inanıyor musun? Eşitlik, adalet istiyor musun?' O zaman senin yerin HDP'dir, davet ediyoruz. Gelmesen de sana hizmet edeceğiz. Demokrasi ancak böyle mümkün olabilir." CİHAN
<< Önceki Haber HDP İzmir adaylarını tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER