HDP Başkanı Yüksekdağ: Kendinizi de, kentinizi de yönetecek kadar güçlüsünüz


Mardin'in Nusaybin ilçesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Beyaz Toros'lar sözüne tepki göstererek, "Beyaz Torosları çıkarmakla tehdit edenler, Jitem'i, kontrgerillayı üstümüze salmakla tehdit edenler, şunu çok iyi bilsinler, Nusaybin halkı bu son bir ay içerisinde sizin her türlü ahlaksız silahınızı gördü. Her türlü kontra saldırınızı, yıkıcı, öldürücü silahınızı gördü. Ama bakın bugün dimdik ayakta. Yenemediniz, yenemeyeceksiniz." dedi.

Nusaybin Belediyesini ziyaretinin ardından Mitanni Kültür Merkezi'nde halk toplantısında konuşan Yüksekdağ, "Büyük barış hareketimiz kazanacak. Her yerde, bölgede, Kürdistan'da, Türkiye'de, Mezopotamya'da, Ortadoğu'da barışı geliştirmek ve demokrasiyi inşa etme hareketimiz kazacak. Bunlar faşist bir zihniyetin son direnişleridir, son çırpınışlarıdır. Bizim eğer mücadelemiz ve zaferimiz de büyük olursa onlar çırpına çırpına gidecekler. Ait oldukları karanlığa gidecekler. Tarihe gömülecekler. Bizim yeni yaşam amacımız kazanacak." diye konuştu.

Nusaybin'de ilan edilen 'Öz yönetim' konusunda da açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ şunları kaydetti: "Siz değerli, cesur, yürekli, şerefli Nusaybin halkıyla gurur duyuyoruz. Siz bizim alnımızın akısınız, yüreğimizin cesareti, imanımızın gücüsünüz. Çünkü siz zulme teslim olmayan büyük insanlığı temsil ettiniz burada bir ay boyunca. Kendinizi de kentinizi de yönetecek kadar güçlü, iradeli ve akıllı olduğunuzu gösterdiniz. Sömürüyle yönetmeye çalışanlara karşı biz kentimizi barışla, demokrasiyle ve öz yönetim siyasetimizle yöneteceğiz dediniz, iyi ki dediniz. Sağ olun var olun. Gelecekte Nusaybin halkı kendisini yönetmek, yaşam alanlarında insanlığı büyütmek isteyen siz değerli halkımız, gururla, onurla, iftiharla anılacaksınız. Çünkü Demokratik Türkiye'ye giden yol sizin ilan ettiğiniz, ifade ettiniz öz yönetim felsefenizden geçen bütün Türkiye'de, İstanbul'da, Çanakkale'de, Manisa'da, İzmir'de, Anakara bütün Türkiye halklarına sizler ilham oldunuz, ışık oldunuz. Bu ışığı karartmalarına izin vermeyeceğiz. Sizin haklı ve meşru öz yönetim talebinizi karartmalarına, üstünü örtmelerine izin vermeyeceğiz. Her yerde halkımızın, Türkiye halklarının kendi yaşam alanlarını kendisinin yönetme iradesini öne çıkaracağız ve bunu güvenceye alacağız. Nusaybin halkı bu şehirde kendi yaşam alanlarını idare etmek için öz yönetim talebini ortaya koydu diye yüzlerce insanıyla tutuklanıyor, gözaltına alınıyor. Bu şehrin seçilmişleri, belediye eş başkanı tutuklanıyor. Bu şehrin seçilmiş eş belediye başkanı Sara Kaya bugün hapishanede ama bu zulmü uygulayan siyasi iktidar ve onun kabinesinde atanmışlar var. Tepeden bu halkı yönetsin ve savaş yürütsün diye seçilmemiş insanlarla bizim seçilmiş temsilcilerimizi görevden alan, tutuklayan, ahlakını, liyakatini, meşruiyetini yitirmiş bir siyasi iktidar var karşımızda. Onların bu zulmünü tanımıyoruz, siz de tanımayın seçilmişlerinizle birlikte. Halkın temsilcileri, oylarla görev başına gelmiş, halkının içerisinde görev yapmış seçilmişlerdir. Atanmışlar tarafından hiçbir liyakati, ehliyeti olmayan faşist bir kabine yapısı üzerinden halkımızın demokratik mevzilerinin düşürülmesine izin vermeyeceğiz."

Yüksekdağ, konuşmasından sonra kanaat önderleriyle yapacağı toplantıya katılmak üzere Mardin'e gitti.

Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a yönelik suikast iddiaları nedeniyle Mardin ve Nusaybin Polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüksekdağ'ın Nusaybin'e girişiyle birlikte güvenlik önlemleri artırılırken, Mitanni Kültür Merkezine gelenler, polisin araması sonrası içeri alındı. Çok sayıda Özel Harekat Timleri de bölge hazır tutulurken, Mitanni Kültür Merkezi çevresindeki yüksek binaların başına ise keskin nişancılar konuşlandırıldı.

Yüksekdağ, Halk Toplantısı bitiminde de polis zırhlı ekiplerinin korumasıyla ilçeden ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber HDP Başkanı Yüksekdağ: Kendinizi de, kentinizi de yönetecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER