HDP 2. Olağan Büyük Kongresi'nde 'yerellik' vurgusu


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, HDP 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yerellik vurgusunun ön planda olacağını söyledi.

Saruhan Oluç, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda bugün gerçekleştirilen kongre hakkında bilgi verdi. Oluç, Şırnak dışındaki bütün delegelerin Başkent'e geldiğini, kongre öncesinde 60 ilde konferanslar, ilçelerde halk toplantıları yaptıklarını belirterek, bugün bu toplantılarda alınan kararların kongreye taşınacağını ifade etti.

Çok zor koşullar altından geçerken 2. Olağan Büyük Kongreyi gerçekleştirdiklerini aktaran Oluç, ana temanın 'yerel demokrasi ve demokratik cumhuriyet' olduğunu vurguladı. Oluç, şunları kaydetti: "Eskimiş idari yapının alternatifi yerelde yerel yönetim mekanizmalarını güçlendirmektir. Biz yerinde ve yerelde yönetimi demokratik özerklik anlayışını çok önemsiyoruz. Bugün başkanlık sistemi tartışmasını ne kadar yapmak meşru ise bizim de öz yönetim tartışmasını yapmamız o kadar meşrudur. Yerel meclisler, bölge meclisleri olmasını istiyoruz. Bu bölünme, ayrılma, parçalanma demek değildir. Eşit yurttaşlık, anayasal yurttaşlık istiyoruz. Onurlu barış birlikte yaşam istiyoruz. Barış sürecinin yeniden başlamasını düşünüyoruz."

Kongreden bu mesajları en güçlü şekilde dünyaya vereceklerine dikkat çeken HDP'li Oluç, "Bugün bütün Türkiye'ye cesareti bulaştıracağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP 2. Olağan Büyük Kongresi'nde 'yerellik' vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER