Hazırlıklar tamam! 12 farklı ülkede 90 bin aileye Kurban eti ulaştırılacak

Kurban Bayramı'nda yeni bir kurban kampanyasını duyuran 'Almanya merkezli Time to Help Derneği' hangi faaliyetleri yapıyor?

2020 Kurban kampanyası

Almanya merkezli Time to Help Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda vekalet ile kurban kesme organizasyonu düzenliyor. 

Avrupa'da kurban kesme imkânı bulamayanlar ile ihtiyacı olanlar arasında  bir köprü olmayı hedefleyen dernek bu yıl 12 farklı ülkeye kurban götürecek.


Almanya merkezli Time to Help Derneği 2006 yılından bu yana faaliyetini devam ettiriyor. Son 15 yıldır Avrupa'daki kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek kurban kampanyası haricinde bir çok projeye de imza atıyor. 

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren proje Koordinatörü Selim Yenican, derneğin dünyayı sarsan 3 temel problem üzerine yoğunlaştığını söyledi. 

Dünyada gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasında köprü olmaya çalıştıklarına dikkati çeken Yenican, "Eğitimsizlik, fakirlik ve ayrılık" sorununu çözmek için derneğin faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Time to Help Derneği bugüne kadar 42 farklı ülkede farklı projeler yürüttü. Almanya içerisinde ise 27 dernekle birlikte çalışmalarını devam ettiren Time to Help'in 200'e yakın gönüllüsü var . 

Time to Help Derneği Proje Koordinatörü Yenican, Time To Help Derneği'nin bağışlarının çoğunun Almanya'da yaşayan bağışçılardan geldiğine dikkat çekerken ,dünyanın her yerinden de bağışçılarının olduğunu söyledi.

ALMANYA'NIN RESMİ MAKAMLARININ DENETİMİNDE

Derneği faaliyetlerinin nasıl denetlendiği sorusuna üzerine Yenican, 'faaliyetlerin kendi iç denetim mekanizmalarının yanı sıra  Almanya'nın resmi makamlarınca ve uluslararası kuruluşlar tarafından denetlendiğine işaret etti. 

Geçen yıl 80 bin aileye et paketi ulaştırılmış. Derneğin eğitim, sağlık, sosyal ve acil durumda faaliyetler yaptığını belirten  Selim Yenican, özellikle Afrika'da katarakt ameliyatı, aynı sağlık malzemesi yardımı ve su kuyusu açma konusunda önemli  projelere imza attıklarını söyledi 

Time to Help Derneği bu yılda 12 farklı ülkede Kurban kesimi yapacak. Bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Yenican, kurbanların bizzat gönüllüler vasıtasıyla 90 bin aileye dağıtılacağını açıkladı .

Kurbanınızı Time To Help Derneği vasıtasıyla paylaşmak isterseniz:
Paypal/timetohelp hesabından
IBAN
Bank für Sozialwirtschaft
IBAN: DE18 5502 0500 0008 6379 00
BIC: BFSWDE33MNZ

Ya da derneğin www.timetohelp.eu internet sitesi vasıtasıyla yapabilirsiniz.
<< Önceki Haber Hazırlıklar tamam! 12 farklı ülkede 90 bin aileye Kurban... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER