Hazinede para bitti... İhaleler iptal ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, ihalesi yapılmamış ya da ihale yapım aşamasındaki işlerin askıya alınmasını istedi.

SHABER3.COM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm illere gönderdiği yazıda, ‘ekonomideki dalgalanmalar’ nedeniyle ihalesi yapılmamış ya da ihale yapım aşamasındaki işlerin askıya alınması gerektiğini dile getirdi. Bakan Murat Kurum imzalı 81 ilin valiliğine gönderilen yazının, belediyelere gönderilmesi talep edildi.

Söz konusu yazıda, ihalelere katılan şirketlerin fiyat artışları nedeniyle taahhütlerini yerine getiremeyeceğini beyan ettiği aktarıldı. Bu durumun yerel yönetimlerin şirketlerle ilgili mali ve hukuki sonuçlar doğurabileceğinin altı çizilen yazıda, belediyelere ‘ihaleleri ve projeleri durdurun’ talimatı verildi.

Birgün gazetesinin haberine göre ilgili yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Yerel yönetimlerin ihalelerine katılan bazı yüklenicilerin piyasalardaki geçici dalgalanmalar nedeniyle perakende ya da toptan satışa sunulan çeşitli ürün ve ürün gruplarındaki arz- talep dengesine uymayan fiyat artışları ve piyasa fiyat oluşumları nedeniyle taahhütlerini yerine getiremeyeceğini beyan etmeleri nedeniyle bazı yerel yönetimlerin bu şirketlerle ilgili mali ve hukuki sonuçlar doğuracak işlemleri olabilmektedir.”

İŞLERİ ASKIYA ALIN

‘Projelerin askıya alınmasının’ ve yüklenicilere olumsuz sonuçlar doğurabilecek işlemlerden kaçınılması gerektiğinin belirtildiği, yazı şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Bu bakımdan ülkemiz finansal piyasalarında son dönemde yaşanan geçici dalgalanmalara bağlı fiyat ve maliyet artışları ile Orta Vadeli Program’ın temel hedefleri de göz önünde bulundurularak hem yüklenicilerin ekonomideki dengeleme sürecinde kendilerini toparlayabilmesi hem de kamu harcamaları finansmanının gözden geçirilip revize edilebilmesi amacıyla ihalesi yapılmamış ya da ihalesi yapılmış ancak başlanmamış veya başlama aşamasındaki projelerin askıya alınmasının uygun olacağını değerlendirmektedir.” 
<< Önceki Haber Hazinede para bitti... İhaleler iptal ediliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER