"Hayatımın en büyük hüznü"

Sakarya'da kış ortasında yurdun kapısına kilit vurularak öğrenciler sokağa atıldı. Mustafa Şaban Gürses adlı veli yaşanan dramı “Hayatımdaki en büyük hüznü yaşadım” diye özetledi.



Nefret operasyonlarının son adresi olan Sakarya'daki Özel Bedir Yüksek Öğrenim Erkek öğrenci yurdu öğrencilerinin çaresiz bekleyişi sürüyor. Önceki sabah 60 kişilik polis ve zabıta ekibi yurdun kapısına mühür vurarak 102 öğrencinin eşyalarını dahi almalarına izin vermeden sokağa atmıştı. yurt Müdürü Hasan Maral öğrencilerin bazılarının geceyi araçlarda geçirdiğini söyledi.

MAĞDURİYET SÜRÜYOR

Özgür Düşünce'den Cihan Acar'ın haberine göre, yurdun kapısına kilit vurulmasıyla velilerin çocuklarını almaya geldiğini aktaran Maral, "Öğrenciler çaresiz bir şekilde ortada kaldı. Biz bir kısmını bir şekile istihdam etmeye çalıştık. Öğrencilerin bazıları arkadaşlarının evlerine yerleşti. Bir kısmının da ailesi gelerek çocuğunu alıp gitti. Bir aile çocuğunu o gece bir yurda yerleştireceği için geceyi arabada geçirdi. Mağduriyet sürüyor" dedi.

Velilerden Mustafa Gürses yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: "Dilekçede daha önce yurda izin veren Milli Eğitim Müdürü'nün imzası vardı. Ama bu sefer aynı Milli Eğitim Müdürü yurdun kapanması için dilekçe vermiş. Uydurma sebeplerle yurdu kapatmak istiyor."

NE TERÖRİST NE VATAN HAİNİ

Polislerden öğrencilerin farklı yerlere yerleşmesi için süre istediklerini aktaran Gürses "Ama buna da razı olmadılar. Öğrencilerin pskilojisi altüstü oldu. Birçoğu derse giremedi. Silahların gölgesinde yapılanları izlerken utandılar. Bir veli olarak hayatımda en büyük hüznü yaşadım” dedi.
<< Önceki Haber "Hayatımın en büyük hüznü" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER