Havuz spikeri, Başbakan'a yalakalık yapmak isterken rezil oldu!

ATV, A Haber spikeri Şebnem Bursalı, Başbakan Binali Yıldırım'a yalakalık yapmak isterken canlı yayında rezil oldu.

Havuz spikeri Şebnem Bursalı, Başbakan'a yalakalık yapmak isterken rezil oldu!

Başbakan Binali Yıldırım, A Haber ve ATV ortak canlı yayınında "Başbakan ile Gündem Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Sunucular Murat Akgün ve Şebnem Bursalı çoğunlukla gazetecilik tabiriyle 'çanak' diye tarif edilen sorular sordu.

Ancak Şebnem Bursalı bir yerde baltayı taşa vurdu. 

"HAVUZ SPİKERİ OLMAYAN KOMİSYONU KURDU, DOSYALARI TEK TEK İNCELETTİ"

ATV-A Haber sunucusu, 15 Temmuz sonrası kamudan ihraç edilen veya açığa alınan memurlarla ilgili  "Bununla ilgili de bir komisyon kuruldu, gelen her dilekçeyi de dikkate alıyor. Bu konuyla ilgili bilgilendirir misiniz?" dedi.

Oysa bırakın komisyonun başvuruları tek tek incelemesini henüz kurulmamıştı bile.

Başbakan Yıldırım da istemeyerek de olsa Havuz Medyası spikerini canlı yayında bozdu. Yıldırım, komisyonun kurulmadığını ve henüz göreve başlamadığını söyledi.

130 BİN MEMUR 2 AYDIR KOMİSYONUN KURULMASINI BEKLİYOR

Binali Yıldırım ardından da KHK çıkarılmasına ve Resmi Gazete'de yayınlanmasına rağmen 2 aydır kurulmayan komisyondan adalet bekleyen 130 binden fazla memur olduğunu belirtti: 

"F...'den dolayı uzaklaştırma, yani açığa alınma 31 bin 14, memuriyetten çıkarma 96 bin 999, toplam 128 bin 13. Bir de PKK, DHKP-C gibi bölücü örgütlerle ilişki içerisinde olanlar var. Bunlarda da uzaklaştırma 141, ihraç yani memuriyetten çıkarma 2 bin 796, toplam 2 bin 937. Bu itirazlar sonucu iade edilenler 12 bin 586, dosyası bekleyenler 100 bin civarında"

Yıldırım, komisyon kurulsa bile 130 bin memurun başvurusunun karara bağlanması için kesin bir takvimin söz konusu olmadığını da itiraf etti.

15 Temmuz OHAL Komisyonu kararı alındığı ilk günden bu yana AKP'nin komisyonun ağırdan çalışmasını sağlayarak yargı sürecini geciktirmeye çalışacağı ifade ediliyordu
<< Önceki Haber Havuz spikeri, Başbakan'a yalakalık yapmak isterken rezil oldu! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER